witam.
tak jak w temacie. po odpaleniu trzyma 1000rpm . chwile sa normalne 900 a potem rosna do 1000i nie chcą spaśc nawet jak rozgrzany. czy może mnieć na to wpływ pasek aletrnatora. założyłem stary po tym jak nowy mi sie skończył po 3 tyg!!!!!. Jakie moga być powody wysokich obrotów??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
moze uszukuje czyjnik temp. płynu chłodz lub paliwa...
moze cos sie w p.wtryskowej porypało. bez podpiecia kompa to mozna tylko gdybac...
moze cos sie w p.wtryskowej porypało. bez podpiecia kompa to mozna tylko gdybac...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
komp nic nie wykazywał kompletnie wszystko jest ok pozatym że teraz holowałem auto bo prądu mu zbrakło i zaczął pracowac gorzej niż zwykła sieczkarnia .zaczęły sie zapalać pokoleji wszystki kontrolki od poduszek potem abs wkońcu licznik i obrotomierz przestał działać. teraz auk ładuje zobaczymy jutro. ale czy jest to możliwe że z powodu np. wyciągnietego paska alternatora mógł mieć wyższe obroty a póżniej taką szpoke odstawić??
- darkker
- Badacz tematu
wszystko mozliwe skoro pasek sie zerwał to silnik nie miał opciazenia aby napedzic oprzyrzadowanie.
sprawdź dokładnie alternator - przede wszystkim koło pasowe jakie masz zwykłe czy wolnobierzne
i czy napinacz paska czy pracuje czy nie jest zatarty...
sprawdź dokładnie alternator - przede wszystkim koło pasowe jakie masz zwykłe czy wolnobierzne
i czy napinacz paska czy pracuje czy nie jest zatarty...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
darkker napisał(a):czy jest to możliwe że z powodu np. wyciągnietego paska alternatora mógł mieć wyższe obroty a póżniej taką szpoke odstawić??
Nie. Ja jeździłem bez paska jeden dzien bo sie urwał i silnik pracował identycznie. oprócz braku ładowania oczywiscie

Mój golfik
-

slawek5t - Members
wymieniłem pazsek na nowy i nic z tym ze teraz mam dwa błędy 625(sygnał prędkości własnej pojazduVSS) i 668(niskie napięcie zasilania ECM) mało tego po odpaleniu w grupie 12 kolumna 3 mam napięcie aku 11,8V a po przygazowaniu 13,84V(regulator napięcia bierze w łeb????). ale obroty wciąz na poziomie 1000rpm.
- darkker
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1