Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.9tdi stukanie gdzieś przy pasku rozrządu
Witam, wiem, że podobne tematy już były, lecz nie był dokładnie problem zdiagnozowany, opisze dokładniej wszystko i wspólnymi siłami może podołamy. A więc... Po wymianie turbiny( wymiana z przyczyn luzów na wirniku, dawała maxymalne obroty i palila olej) udałem się na jazde próbną i usłyszałem dziwne dzwięki z silnika przy pasku rozrządu, towarzyszy temu ciche grzechotrane.Dodam, iż przed wymianą turbiny silnik ładnie chodził, jak na diesla przystało. Odrazu dodałem film: http://www.youtube.com/watch?v=6BaCBhOS ... e=youtu.be Oby to nie były panewki....
- PatrykTDI
- Berbeć
No duże prawdopodobieństwo że to właśnie pompa, jej łożysko ma już dość nakręcone.
Jesli to ona to szybko wymieniaj bo może ci zaraz wylecieć cały płyn.
Aby sprawdzić czy to napewno ona hałasuje, zdejmij pasek i pokręć kółkiem. Jesli wyczujesz luz itd to ją szybko wymieniaj.
Możesz nawet zapalić auto bez paska.
Napędza on u ciebie tylko tę pompe oraz wspomaganie ?
PS: ile masz przebiegu na tym rozrządzie ?
Jesli to ona to szybko wymieniaj bo może ci zaraz wylecieć cały płyn.
Aby sprawdzić czy to napewno ona hałasuje, zdejmij pasek i pokręć kółkiem. Jesli wyczujesz luz itd to ją szybko wymieniaj.
Możesz nawet zapalić auto bez paska.
Napędza on u ciebie tylko tę pompe oraz wspomaganie ?
PS: ile masz przebiegu na tym rozrządzie ?
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Dzięki panowie za pomoc, juz problem zdjagnozowałem... Koło pasowe się skręciło nie wiem jak to możliwe no ale ok...srodek koła pasowego kreci prosto ale reszta lata i sie obija, teraz słychac jak by silnik przez maszynke do mięsa przepuszczał 

- PatrykTDI
- Berbeć
• Strona 1 z 1