Witam
Mam golfa 3 1.9tdi 90km i podczas przyspieszania szarpie całym samochodem na 1i 2 biegu tak tego nie czuć na 3,4,5 najbardziej, gdy odłącze wężyk i go zaślepie od egr to drgania są trochą słabsze.
Dzięki za wszelakie rady
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no to nie jest ok na to wyglada... u mnie nastawnik na VAGu tez był ok ale i tak szarpało ze na 2 biegu jadac bez gazu nie mógl silnik utrzymac wolnych rpm. nastawnik włozyłem drugi wyczyszczony i problemy znikły.
po za tym u mnie było jeszcze cos takiego ze nastawnik był tak zawalony gnojem ze nawet po wymianie sprzegła i odłaczenia impulstaora szrpało... takze dogaduj sie z dobrym fachowcem który ci to dobrze rozbierze wyczysci ustawi wyreguluje i bedzesz miał z bani... zebys był ze szczecina to bys pojechał do Leopard...
po za tym u mnie było jeszcze cos takiego ze nastawnik był tak zawalony gnojem ze nawet po wymianie sprzegła i odłaczenia impulstaora szrpało... takze dogaduj sie z dobrym fachowcem który ci to dobrze rozbierze wyczysci ustawi wyreguluje i bedzesz miał z bani... zebys był ze szczecina to bys pojechał do Leopard...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Podepnę się pod temat, dziś podczas trasy zauważyłem, że przy przyśpieszaniu obojętne na jakim biegu tak od około 2000 obrotów i z gazem w podłodze szarpie mi strasznie całą budą
Przyjechałem do domu wjechałem na najazd i sprawdziłem poduszki silnika cały tłumik i wszystko jest ok tak jak myślałem ( 2 tygodnie temu poduszki wymieniane i łącznik elastyczny wydechu), na biegu jałowym przy gazowaniu też jest wszystko ok
Jaka może być przyczyna?
Przyjechałem do domu wjechałem na najazd i sprawdziłem poduszki silnika cały tłumik i wszystko jest ok tak jak myślałem ( 2 tygodnie temu poduszki wymieniane i łącznik elastyczny wydechu), na biegu jałowym przy gazowaniu też jest wszystko ok
Jaka może być przyczyna?-

siti07 - Badacz tematu
dobrze by było jutro odepnę jeszcze impulsator i zobaczę co się dzieje, mam nadzieję, że to to bo coś czytałem, że przegłuby wewnętrzne
a nastawnik miałem wcześniej do czyszczenia bo na 4 i 5 biegu tak miedzy 1600-1900 obrotów szarpał no ale dziś coś takiego mi się stało tylko właśnie martwi mnie to, że to nie takie szarpanie tylko jakby bardziej drgania 
a nastawnik miałem wcześniej do czyszczenia bo na 4 i 5 biegu tak miedzy 1600-1900 obrotów szarpał no ale dziś coś takiego mi się stało tylko właśnie martwi mnie to, że to nie takie szarpanie tylko jakby bardziej drgania 
-

siti07 - Badacz tematu
Po odpięciu wtrysku sterującego auto osłabło ale poprawy nie było. Silnik ładnie pracuje tylko strasznie przenosi drgania....
chyba jeszcze raz sprawdzę wydech i poduszki silnika. A co do przegubów wewnętrznych to czym się objawia ich wykończenie?
chyba jeszcze raz sprawdzę wydech i poduszki silnika. A co do przegubów wewnętrznych to czym się objawia ich wykończenie?-

siti07 - Badacz tematu