Witam,
Proszę o pomoc, przejrzałem wiele postów ale wskazówki nie pomogły może ktoś pomoże jak opisze konkretny przypadek:
Golf 1.9 TD '94r.
Problem polega na tym, że podczas jazdy (jak wcisnę gaz - najczęściej powyżej 1600obr/min) auto zaczynać szarpać i gaśnie (czasami jak puszczę gaz - obroty spadną - auto nie zgaśnie). Po zwiększeniu obrotów auto gaśnie ponownie. Auto odpala bez problemu ponownie (nie trzeba czekać) - wszystkie kontrolki świecą prawidłowo (żadna nie zapala się podczas jazdy). Wymienione zostały świece, wymieniony był również olej, filtr oleju. Gdy auto zaczęło gasnąć wymieniłem filtra paliwa. Był spokój przez 500km (auto cisnąłem do 140km/h, nie zgasło ani razu). Dzisiaj znowu pojawił się problem (więc to nie wina filtra paliwa). Jak jadę autem na wysokim biegu przy małej prędkości (obroty 1200 obr/min) problem nie występuje, lecz gdy tylko wcisnę gaz - obroty wzrosną zaczyna szarpać i gaśnie.
Proszę o pomoc - mechanik sugeruje że to pompa paliwa?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dzisiaj już padł całkowicie
Rano jeszcze odpalił bez problemu za pierwszy razem. Pochodził ok. 5-10 min na luzie i sam zgasł. Próba ponownego odpalenia objawiała się tym, że strasznie nim szarpało jak na chwilę załapał i zgasł. Kolejne próby nie pozwoliły już go odpalić nawet na chwile. Auto znowu będzie holowane do mechanika
Rano jeszcze odpalił bez problemu za pierwszy razem. Pochodził ok. 5-10 min na luzie i sam zgasł. Próba ponownego odpalenia objawiała się tym, że strasznie nim szarpało jak na chwilę załapał i zgasł. Kolejne próby nie pozwoliły już go odpalić nawet na chwile. Auto znowu będzie holowane do mechanika

- bolcio
- Czytacz
niech mechanik sprawdzi ustawienie rozrządu... moze koło pasowe rozrzadu pompy wtryskowej jest wyslizgane i pasek na nim przeskakuje przez co prastawia sie kąt wtrysku i potem juz jest całkowita dupa...auto nie odpali...
też pomysląłem o nie szczelnym ukł.paliwowego. w przewodach paliwowych filtr->pompa jest paliwo??
też pomysląłem o nie szczelnym ukł.paliwowego. w przewodach paliwowych filtr->pompa jest paliwo??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi