Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1,9D
witam .w moim golfiku 19Dpojawiłsię olej w płynie chlodzenia,w zbiorniczku na górze plama.wymieniłem chłodniczkę oleju i dalej to samo.węże miękie tak że chyba spod uszczelki nie pompuje.da się z tym żyć alejest irytujące.nie są to jakieś olbrzymie ilości -od zmianu zrobiłem 5tys i zero dolewki.
- kkk
- Berbeć
prawdo podobnie bedzie do wymiany usczelka pod głowicą pod korkiem w lewu oleju masz biała maz??
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
kkk, miałem taką samą przygodę jak ty, z tym że sprawdziłem sobie chłodniczkę oleju najpierw, okazała się dobra, więc nie pozostawało nic innego jak wymiana uszczelki pod głowicą,była minimalnie uszczelka rozwalona, tak że tylko olej mieszał się z cieczą chłodzącą a nie na odwrót, przy okazji sprawdż sobie pierścienie, szczelność glowicy i wymień uszczelniacze w głowicy, pozdrawiam
- opolanin
Witam.
Ja mam podobną sytuację z tą różnicą że wyrzuca mi płyn chłodniczy na zewnątrz. Może ktoś zna dobrego i niedrogiego mechanika w Poznaniu lub okolicy. Sam nigdy nie wymieniałem uszczelki pod głowicą i czy mi warto się za to zabierać. Pozdrawiam
Ja mam podobną sytuację z tą różnicą że wyrzuca mi płyn chłodniczy na zewnątrz. Może ktoś zna dobrego i niedrogiego mechanika w Poznaniu lub okolicy. Sam nigdy nie wymieniałem uszczelki pod głowicą i czy mi warto się za to zabierać. Pozdrawiam
- brusiaki
- Czytacz
• Strona 1 z 1