Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
morsdicti, moim skromnym zdaniem, to już masz poduchy do wymiany.
"Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
morsdicti, To pewnie kupiłeś taki szit jak ja. Ostatnio wymieniałem komplet poduszek i jest gorzej niż było. Drga mi wszystko na wolnych obrotach. Mam nadzieje, że się jeszcze wyrobią 

"Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
niestety musze cie zmartwic, nie wyrobia sie, zmienilem w moim poprzednim golfiku mk2 poduche i do konca juz teleala sie deska na wolnych..... niestety taki szit robia, a mnie niestety czeka wymiana w mk3virus_wrona napisał(a):Mam nadzieje, że się jeszcze wyrobią

- jedrekk
- Czytacz
U Ciebie rzeczywiście jest znacznie ciszej niz u mnie
Zawsze musisz tyle razy grzać te świece żeby Ci odpalił ? nom teraz to już wogóle się zdenerwowałem he bo Twój przy moim to pszczółka
od razu mam pytanie .... co to jest jak się przekręca zapłon na tym wyświetlaczu jest coś takiego 10 02 ?
Zawsze musisz tyle razy grzać te świece żeby Ci odpalił ? nom teraz to już wogóle się zdenerwowałem he bo Twój przy moim to pszczółka
od razu mam pytanie .... co to jest jak się przekręca zapłon na tym wyświetlaczu jest coś takiego 10 02 ?- morsdicti
- Members
morsdicti, kuzmus, po odpaleniu macie niskie obroty. mimo przyspieszacza są troche za niskie według mnie, dlatego też napewno są odczuwalne drgania, a ile obrotów macie jak sie autko nagrzeje?
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja jeszcze o przeglądzie: szukając "duży przegląd" wrzuciłem zakres prac po przebiegu 60 000km, czytam to sobie i widzę że nie ma wymiany paska. Dopiero na 90 000km zalecają wymianę paska rozrządu. Ja bym się trochę bal jeździć tyle na pasku - raczej te 60 000km.
Co sądzicie?
A co do obrotów: Kolega Kajtek ma chyba rację - poniżej 900 obr/min diesle się trzęsą!
Co sądzicie?
A co do obrotów: Kolega Kajtek ma chyba rację - poniżej 900 obr/min diesle się trzęsą!
-

Zico63 - Members
Ja mam jak zalacze go bez przyspieszacza rowno 900 jak wlacze z przyspieszaczem 1100 a jak sie zagrzeje dobrze to mam 1000 rowno ..... zauwazylem na tym filmie który wrzucił kolega wyżej że ten zabieg z tym grzaniem świec pare razy pomaga .... wtedy się nie trzęsie ale przecież teoretycznie to one i tak i tak dwa razy się nie grzeją
reasumując ..... to jest diesel ma swoje humory 
reasumując ..... to jest diesel ma swoje humory 
- morsdicti
- Members
Ja grzeje swiece 2 razy jak w nocy bylo naprawde zimno
Mam pewnosc ze odpali za dotknieciem, nawet bez przyspieszacza
A ma slabe obroty bo rozrzad do wymiany, a jak sie rozgrzeje ma 1000 normalnie
Po ok 2-3 minutach pracy 
Mam pewnosc ze odpali za dotknieciem, nawet bez przyspieszacza
A ma slabe obroty bo rozrzad do wymiany, a jak sie rozgrzeje ma 1000 normalnie
Po ok 2-3 minutach pracy 
-