? olej jest, znajomy mechanik zasugerował ze może być smok zapchany....Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.9 tdi i mrugajaca kontrolka oleju.
Witam.Mam problem z kontrolką oleju. Przyjechałem do pracy i było wszystko ok.Po pracy po odpaleniu silnika zaczęła mrugać kontrolka oleju. Poprawiłem kable na czujnikach i teraz mruga w momencie gdy hamuje/przyspieszam lub np.podczas jazdy po dziurach. może ktoś miał podobnie i jest w stanie mi pomoc
? olej jest, znajomy mechanik zasugerował ze może być smok zapchany....
? olej jest, znajomy mechanik zasugerował ze może być smok zapchany....- prezio01
- Berbeć
masz problem z jakąś czujką ew, gdzieś coś nie styka coś nie łączy.. miałem to samo z hamulcem ręcznym i ABS
włączało mi sie na dziurach albo jak zahamowalem to sie wyłączało dokładnie ten sam problem 
włączało mi sie na dziurach albo jak zahamowalem to sie wyłączało dokładnie ten sam problem 
-

Adrian1607 - Badacz tematu
Dzieje sie tak tez jak auto stoi przechylone......... silnik nie dziala glosniej wiec spadki raczej sa chwilowe.kable sa ok ................
[ Dodano: 2012-04-18, 23:12 ]
Jedno co zauważyłem to to ze czujnik w bloku silnika jest zielony czyli 0,3- 0,6 bar....... a chyba powinien byc brazowy (0,3)
[ Dodano: 2012-04-21, 18:49 ]
Zmieniłem czujniki , olej, filtr, wyczyściłem pompe oleju.posprawdzałem kable i dalej to samo......kontrolka mruga na wolnych i dużych obrotach.Czasem po przegazowaniu chwile jest ok , silnik chodzi cicho , nie słychać zaworów ale boje się go odpalać.......... nikt nie ma żadnego pomysłu
??
[ Dodano: 2012-04-18, 23:12 ]
Jedno co zauważyłem to to ze czujnik w bloku silnika jest zielony czyli 0,3- 0,6 bar....... a chyba powinien byc brazowy (0,3)
[ Dodano: 2012-04-21, 18:49 ]
Zmieniłem czujniki , olej, filtr, wyczyściłem pompe oleju.posprawdzałem kable i dalej to samo......kontrolka mruga na wolnych i dużych obrotach.Czasem po przegazowaniu chwile jest ok , silnik chodzi cicho , nie słychać zaworów ale boje się go odpalać.......... nikt nie ma żadnego pomysłu
??- prezio01
- Berbeć
• Strona 1 z 1