Witam.
Mam pewien problem z moim golfem... A mianowicie, żeby go odpalić muszę psikać Plakiem w dolot. Dzisiaj zaprowadziłem go do znachora, sprawdził rozrząd, wtryski, świce(Jedna jest spalona, ale po rozgrzaniu silnika, dalej nie chce zaskoczyć wiec to raczej nie ich wina) i wszystko jest na swoim miejscu, nic nie jest przestawione, wtryski dają paliwo tak jak powinny. Na komputerze nie ma żadnych błędów, dawka paliwa taka jak była. Jak jechałem do mechanika, to dwa razy mi zgasł, jak był na pierwszym biegu...Po prostu ręce opadają. Jakieś rady gdzie szukać?
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sprawdzaliście błędy czy są vagiem? Czy podczas kręcenia nie gasną kontrolki? Do sprawdzenia także przekaźnik 109 i 103 oraz zawór przy pompie n109 (od gaszenia)
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Witam sprawa wygląda tak jeśli samochód wgl nie odpala . to znaczy coś z katem wtrysku u brata w b4 afn klin na wale ścieło i nie mógł go odpalić . klin był wyrobiony i zmieniał kat wtrysku .. A zaworek na pompie cyka przy włączeniu zaplonu ? Jeśli tak sprawdzić ten klin na wale.
- majkus96
- Czytacz
Ale w TDI klin praktycznie się nie wyrabia choć znam pojedyncze przypadki.
Sprawdź w takim razie śrubę na kole wału czy przypadkiem nie ma luzów.
Aby sprawdzić klin musisz odkręcić koło wału.
Sprawdź w takim razie śrubę na kole wału czy przypadkiem nie ma luzów.
Aby sprawdzić klin musisz odkręcić koło wału.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
majkus96 napisał(a): klin był wyrobiony i zmieniał kat wtrysku
Jak klin może wpływać na kąt wtrysku?
gdyby klin się zerwał to nie odpalił by w ogóle, a kolega lukas1215 odpalił po plaku i jeszcze jeździł...nie znam tego silnika afn czy jest kolizyjny czy też nie ale na chłopski rozum to jeśli klin na wale by się zerwał to po odpaleniu mogły by się spotkać tłoki z zaworami w nie właściwym momencie. chyba, że się mylę to mnie wyprostujcie
[ Dodano: 2014-03-05, 21:46 ]
a tak poza tym to chyba jakaś świńska grypa dopadła nasze dieselki ja też się borykam z problemem odpalenia auta:(
- johnypepelos
- Czytacz
- Silnik: AHU
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Reiven napisał(a):Oprócz tego że w TDI nie ma klina to wszystko się zgadza![]()
Skoro wszystko jest ok (logów nie widzieliśmy) to może pompa się skończyła.
co masz na myśli pisząc pompa się skończyła?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
W pompie wtryskowej różne elementy się zużywają. Pękają sprężyny tłokorozdzielacza, siada fala, zużywa się tłok, zaciera przestawiacz wtrysku, i dużo innych rzeczy.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe