Witam
Dzisiaj jechałem około 90 kilometrów autostradą, z stałą prędkością i obrotami w okolicy 2500.
po tych 90 kilometrach po dodaniu gazu czułem brak mocy, golf wogóle nie przyspieszał a po kilkuset metrach gdy pojawiło się wzniesienie samochód zwalniał pomimo redukcji biegów i ostatecznie zgasł.
Musiałem chwile pokręcić aby golf odpalił, zjechałem odrazu z autostrady i stanąłem na stacji.
Zadnych wycieków nie było, płyny, oleje w normie.
Ruszyłem po 30 minutach postoju i przy dodaniu mocniej gazu auto przerywało i nie miało mocy. Jechałem więc 70 kilometrów z obrotami poniżę 2000 i wszystko były w normie.
Gdy juz dojeżdżałem do domu spróbowałem mocniej dodać gazu i nie było juz zadnych problemów, przerywania ani utraty mocy przy wyższych obrotach i działał ok.
DOdam iż filtr paliwa wymieniony miesiac temu.
Co to może być? coś z sterownikiem jakimś ? wtryskami ? przepływomierz ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak jest możliwość to podłączyć auto pod vaga. Sczytać błędy i zrobić komplet logów. Bo tak to można tylko wróżyć.
Winny może okazać się N75 jak i wężyki idące od turbo itd. można wymieniać.
Winny może okazać się N75 jak i wężyki idące od turbo itd. można wymieniać.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ok, sprawdzę w takim razie podpinając golfa do kompa, pewnie już po świętach, jak narazie jeżdżę i wszystko ok jest
a mam pytanie mój model golfa - 1.9 tdi 90 km, rok 1995, silnik 1Z, ma pompę paliwa w baku?
a mam pytanie mój model golfa - 1.9 tdi 90 km, rok 1995, silnik 1Z, ma pompę paliwa w baku?
- czachomaster
- Berbeć
chwilę się nie odzywałem, ale problem najprawdopodobniej zlokalizowałem po ciężkich i trudnych bojach
mianowicie pojawiają mi się bąbelki powietrza w przewodach paliwowych.
W wężyku który wychodzi z filtra paliwa i dochodzi do pompy wtryskowej są pęcherzyki powietrza.
Sprawa wygląda tak iż przed filtrem dałem gumową rurkę przeźroczystą, żebym widział czy do filtra też idzie powietrze z baku, i powietrze nie pojawia się, pojawia się tak jak napisałem powyżej, dopiero w wężyku z filtra do wtrysków.
Mam pytanie, czy można założyć do mojego golfa III 1.9 tdi 90 km filtr paliwa z golfa mk2 z wersji TD, w której nie ma tak zwanego podgrzewacza czy też zaworu zwrotnego, czy jak tam się na niego mówi. o tak ifiltr mi chodzi -
http://vwgolf-sklep.pl/pl/p/filtr-paliw ... 127401/346
czy mogę go bez przeszkód założyć ?
Bo podejrzewam że gdzieś tu łapie powietrze, a żeby mieć z tym święty spokój na przyszłość wymyśliłem coś takiego właśnie.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2014-02-15, 12:13 ]
Problem rozwiązany
okazało się iż trzeba przedmuchać przewody paliwowe od baku do filtra.. gdyż były zapchane
Może kiedyś komuś to pomoże
mianowicie pojawiają mi się bąbelki powietrza w przewodach paliwowych.
W wężyku który wychodzi z filtra paliwa i dochodzi do pompy wtryskowej są pęcherzyki powietrza.
Sprawa wygląda tak iż przed filtrem dałem gumową rurkę przeźroczystą, żebym widział czy do filtra też idzie powietrze z baku, i powietrze nie pojawia się, pojawia się tak jak napisałem powyżej, dopiero w wężyku z filtra do wtrysków.
Mam pytanie, czy można założyć do mojego golfa III 1.9 tdi 90 km filtr paliwa z golfa mk2 z wersji TD, w której nie ma tak zwanego podgrzewacza czy też zaworu zwrotnego, czy jak tam się na niego mówi. o tak ifiltr mi chodzi -
http://vwgolf-sklep.pl/pl/p/filtr-paliw ... 127401/346
czy mogę go bez przeszkód założyć ?
Bo podejrzewam że gdzieś tu łapie powietrze, a żeby mieć z tym święty spokój na przyszłość wymyśliłem coś takiego właśnie.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2014-02-15, 12:13 ]
Problem rozwiązany
okazało się iż trzeba przedmuchać przewody paliwowe od baku do filtra.. gdyż były zapchane
Może kiedyś komuś to pomoże
- czachomaster
- Berbeć
• Strona 1 z 1