Witam, mam pytanko rok temu mialem problem z moca w moim golfie. GDy doszedl do 2 tys. obrotow tracil moc, okazalo sie ze bylo cos zle zalozone w turbinie. Zostalo naprawione i śmigal. Dzisaj bylem u mechanika naprawic golfa bo ciekl olej, plyn z chlodnicy, wymaina oleju, tarcze itd. Zostal takze Zatkany( zalatany) EGR. Po tej naprawie moj golf znowu nie ma mocy. Na 2 biegu szybko dochodzi do 50km/h przy 3tys. obroty rosna ale km/h slabo ida w gore. Na 3 biegu podobnie do 80km/h. Wczesniej ta moc byla wieksza o jakies 30-40 km/h. Gdy na drugim biegu dojde 50-60 km/h to raptem cos go zaczyna chamowac, jakby sie cos wylaczalo chyba. Wszystkie przewody sa OK. Ale nie wiem co dalej,
Prosze o jakies wskazowki.
z gory dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nic nie został jak wrócic do warszatu z reklamacja - jesli zauwazyłes to odrazu po odebraniu auta trzeba było wrocic odrazu... chyba ze pojawiło sie to po jakims czasie...
musisz zrobic logi... albo nagraj jakis filmik jak to sie zachowuje i wrzóc...
musisz zrobic logi... albo nagraj jakis filmik jak to sie zachowuje i wrzóc...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
krzych16 napisał(a):mam przyczynę. BYŁ to zatkany EGR.
Cos tam posciemniane bylo... to nie ta generacja silnikow zeby zatkanie EGR powodowalo jakies bledy odcinajace moc. Fizyczne zatkanie blaszka przy kolektorze wydechowym "doplywu spalin" z rurki do EGR tez nie powoduje zamulenia.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
• Strona 1 z 1