Drodzy koledzy mam niesamowity (bynajmnije dla mnie) problem z moim mk3, nieodpala jak jest ciepły
Oczywiście niezostawiłem tego problemu od tak a wiec:
1. Zregenerowałem pompe paliwa, jedyny plus to spalanie spadło o 1 L
2. Wysłałem go do elektryka, przy mnie sprawdził mase, oraz mase inych żeczy
3. Wymieniłem czujnik temperatury cieczy w silniku, przy okazji pare innych czujników
I nadal kręci jak jest ciepły przez około 10sek. po czym łaskawie odpala, a rano jak jest zimny wystarczy ze raz zakręci kołem i już chodzi,
CO ROBIĆ POMOCY
?
rozrusznik musisz sprawdzić no bo u mnie tak samo było i szczotk nierówno były wytarte w rozruszniku co powodowało na ciepłym ze pobierał dużo prądu i restartował komputer a na zimnym palił z pierwszego a po wymianie szczotek już ok jest i kreci duzo szybciej
Pozdrawiam 
Oświecił mnie dzisiaj Tuner samochodów. Nasze golfiki maja problem przez błąd na mapie (fabryczny)
Ten błąd jest niby po to, by chronić koło zamachowe.
Takiego błędu nie maja automaty. Facet załadował mi na gorącym silniku program z automatu i golfik cyknął jak ta lala. Kiedy wrócił na mape z manuala to znowu chechłał jak mały fiat. Problem w tym, że nie można jeździć na mapach z automatu bo cos się może popieprzyć. W Jankach jest Diagtronik i za 4 stówki robią nową mapkę bez błedów. Jak się doda jeszcze tysiąc sto walną chiptuning na 130 kucyków.