Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
1.9 td pękł mi pasek rozrządu zrobiłem ale nie chce palić
zerwał sie pasek rozrządu wymieniłem wszystko złożyłem ale nie pali i tak jak by kąpresij nie miał głowica sprawdzona 

- piotreknasielsk
- Berbeć
pewnie sie poprzestawiał rozżad
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):pewnie sie poprzestawiał rozżad
Najszybciej
Jedz do mechanika ustawi Ci tak jak powinien byc chyba ze sam znasz sie na ustawianiu na znaki.-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Może wyjdę na głupca, ale czy po zerwaniu paska rozrządu, w silniku nie robi się miazga?
"wymieniłem wszystko złożyłem ale nie pali " - to rozumiem, ale : "pewnie sie poprzestawiał rozżad" - czy to nie jest wręcz oczywiste, zę gdy się zerwie pasek, to cały rozrząd rozstraja się w cholerę
Nie miałem naszczęśćie (odpukać) jeszcze nieprzyjemności zerwania paska , stąd mój post. Bo poskłądać wszystko do kupy można, ale czy zawsze podczas zerwania paska, tłoki robią mielonkę w silniku i należy wszystko ustawiać?
"wymieniłem wszystko złożyłem ale nie pali " - to rozumiem, ale : "pewnie sie poprzestawiał rozżad" - czy to nie jest wręcz oczywiste, zę gdy się zerwie pasek, to cały rozrząd rozstraja się w cholerę
Nie miałem naszczęśćie (odpukać) jeszcze nieprzyjemności zerwania paska , stąd mój post. Bo poskłądać wszystko do kupy można, ale czy zawsze podczas zerwania paska, tłoki robią mielonkę w silniku i należy wszystko ustawiać?
- falko29
- Czytacz
falko29 napisał(a):tłoki robią mielonkę w silniku i należy wszystko ustawiać?
Mi pękł prawie 3 lata temu pasek no i mielonki w silniku nie miałem, głowica trochę dostała (zawory i pękła jedna szklanka), tak że uszkodzenia zależą od tego przy jakich obrotach pasek pójdzie, mi pęk przy odpalaniu. Po złożeniu wszystkiego i naprawieniu głowicy silnik chodzi, był problem z odpowietrzeniem ale po poluzowaniu przewodów na wtryskach poszło, piotreknasielsk, może masz podobny problem ? głowice rozkładałeś? planowałeś itp?
- Matiuas
- Badacz tematu
Kurde, lepiej chyba profilaktycznie co 10 tys zmieniać sobie chodźby sam pasek rozrządu, bo z tym nie ma zartów.... sam pasek, to koszta pewnie koło 100 zł, a planowanie głowicy i odratowywanie silnika ? 500
? 1000 ?
? 1000 ?
Mój diesel chyba jest popsuty
- nie kopci... 
- nie kopci... 
- falko29
- Czytacz
falko29 napisał(a):czy po zerwaniu paska rozrządu, w silniku nie robi się miazga?
No silniki w trójkach bezkolizyjne raczej nie są..
falko29 napisał(a):Kurde, lepiej chyba profilaktycznie co 10 tys zmieniać sobie chodźby sam pasek rozrządu, bo z tym nie ma zartów.... sam pasek, to koszta pewnie koło 100 zł, a planowanie głowicy i odratowywanie silnika ? 500
? 1000 ?
co 10 tyś to sie olej zmienia .. za pasek Conti zyczą sobie ok 80 zł. a spokój masz na 60 tyś km,
- liwinglawida