witam serdecznie:) kupiłem wczoraj golfa color concept z 97 roku,autko świetnie sie sprawuje,jest dunamiczne i niewiedziałem,że bede zadowolony z golfa-wczesniej jezdiłem bmw - mercedes,autko jest naprawde rewelka.Ale mam mini problem-musze wymienić już olej i niewiem jaki najlepiej zakupić (ponieważ poprzedni właściciel zalał juz mineralny) autko ma oryginalny przebieg 170tyś
[ Dodano: 2008-09-14, 16:17 ]
myśle nawet by przywiezć olej z niemiec-bo jakościowo są lepsze
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pierwsze co trzeba sie zastanowicz czy Golfik naprawde ma te 170tys przebiegu... (moze miec oryginalny ale drugi raz he)...
Sa tacy ktorzy polecaja przejscie z oleju mineralnego na olej półsyntetyczny i sa tacy ktorzy to odradzaja...
Ja jak kupowalem samochod to wlałem mu taki olej na jakim jezdzil poprzednio...
Sa tacy ktorzy polecaja przejscie z oleju mineralnego na olej półsyntetyczny i sa tacy ktorzy to odradzaja...
Ja jak kupowalem samochod to wlałem mu taki olej na jakim jezdzil poprzednio...
-

K@mil - POMOCNIK

ja też nie przechodzę nigdy z mineralu na pół-syntetyk,ale wiem że są odważni i to robią.Dlatego własnie wolę najpierw ustalić wszystkie za i przeciw
autko ma faktyczny przebieg-ponieważ kupiłem je od mojego przyjaciela i znam to autko bardzo dobrze
autko ma faktyczny przebieg-ponieważ kupiłem je od mojego przyjaciela i znam to autko bardzo dobrze-

supermac13 - Czytacz
witam i radze sprawdzic na jakim oleju jezdzil ostatnio, jak dlugo nie bylo jezdzone na mineralnym i nagar sie nie odłożył wymien na 10w40 i bedzie oki, dla hydrauliki lepiej i silnika w zadnym wypadku pelen syntetyk. dobry olej w dobrej cenie mobil 10w40.
-

okman - Czytacz
supermac13 napisał(a):ja też nie przechodzę nigdy z mineralu na pół-syntetyk
wiesz - nigdy nie mów nigdy - 110 KM w TDI ma turbinę ze zmienną geometrią łopat - te turbiny w połączeniu ze słabym olejem zaczynają kaprysić ...
zalej półsyntetyk (osobiście polecam bardziej syntetyk) - i ciesz się z bezawaryjności turbulum - jeśli ma coś się rozszczelnić - to się rozszczelni - wymienisz uszczelke/uszczelnienie i po kłopocie
na moim liczniku jest przebieg 299 kkm - cały czas na 5W30

-

leopard - Members
Moje auto zostało zalane Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40,
zamierzam teraz wymienić olej ale nie wiem ile muszę kupić ile wchodzi do silnika?
Mój silnik silnik Z1
zamierzam teraz wymienić olej ale nie wiem ile muszę kupić ile wchodzi do silnika?
Mój silnik silnik Z1

- mariuszole
- Czytacz
kup 5L. do silnika wchodzi 4.5L. 0.5, masz potem ewentualnie na dolewkę jeśli masz nie szczelność gdzieś...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):kup 5L. do silnika wchodzi 4.5L. 0.5, masz potem ewentualnie na dolewkę jeśli masz nie szczelność gdzieś...
Dzięki za informacje

- mariuszole
- Czytacz
• Strona 1 z 1