Witam.
Mam duzy problem, nie moge odpalic samochodu silnik 1.9 D (1y) Silnik normalnie kreci ale nie chce odpalic.
Po dlugim kreceniu odpalil i zgasl odrazu. Kiedy udalo mi sie go odpalic falowal na obrotach, tak jakby sie dusil. Zgasilem go i jak chcialem go znowu odpalic to juz bylo ok.
Wrocilem po godzinie i znowu nie moglem go odpalic. Wszystkie plyny, filtry wymienione 2 tyg temu.
Prosze o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: 1.9 D (1y) problem z odpaleniem
na 99% cofa ci się paliwo więc szukaj nieszczelności.. sprawdź też świece czy wszystkie grzeją
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: 1.9 D (1y) problem z odpaleniem
Swiece zostaly wymienione na nowe. Szczelnosc zostala sprawdzona, za filtrem zostal zalozony zawor zwrotny a nadal nie moge odpalic 
Jak odpali to wszystko jest ok, nie przerywa chodzi idealnie. Za drugim razem odpala na dotyk dopiero po jakims czasie znowu mam ten sam problem.

Jak odpali to wszystko jest ok, nie przerywa chodzi idealnie. Za drugim razem odpala na dotyk dopiero po jakims czasie znowu mam ten sam problem.
- avenssis
- Czytacz
• Strona 1 z 1