Dzień dobry pytanie o silnik AAZ seryjnie 75 KM ale nie w golfie tylko tym razem w ibizie wiem ze w golfie bez problemu można do niego podłączyć MFA i tempomat ale czy w ibizie mogę też podłączyć do niego MFA z golfa 3 i czy to prawda że w tym silniku przez małe modyfikacje można znacznie podnieść mu moc mowa o boost pin, podniesienie doładowania, regulacja paliwa i montaż IC z silnika AHU
mogę sie mylić bo sie nie znam za dobrze proszę jakieś podpowiedzi a może nawet foto porady
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1,9 aaz
by golf
- Lukasz_golf_1,4
- Czytacz
koledzy dzięki za podpowiedz z czytaniem ale właśnie z tego źródła mam te informacje tylko że nie jestem pewien czy manetki i inne podzespoły pasują z golfa do ibizy bo znaleźć np. MFA do ibizy to ze świeczką a do golfa jest tego pełno chodzi mi oto że jest mało części do ibizy a dużo do golfa tylko nie wiem jak to sie ma jedno z drugim a czy moc 115 KM to jakaś bajka czy całkiem prawdopodobne ?
by golf
- Lukasz_golf_1,4
- Czytacz
mfa / tempomat itd... nie ma szans... przeciez ten silnik nie ma kompa .. wszystko jest mechaniczne wiec nie ma takiej opcji...
Co do tanich modyfikacji ... ; )) Za 3o zł i moze pol dnia pracy ożywisz ten silnik nie do poznania ;D
[ Boost Pin - 30-40 zl ( allegro ) Dawka , Ciśnienie . i juz to lata lepiej po czym ... kata wyciąć i zas 150 zł w kieszeni ( na szrotach to skupują w takich cenach .. wiec masz juz pieniążki na manometr i boost pina no i oczywiscie na piwko tez nie zabraknie
) , jezeli ciagle bedzie mało to... Gov mod + wywalić ogranicznik dawki przy pelnym obciazeniu bla bla bla.. ale tutaj juz trzeba kawalek pompy rozkręcic... tu tez... turbo Garret t3 i intercooler .. i smialo 12o km masz pod maską ; D ]
Pozdrawiam
Co do tanich modyfikacji ... ; )) Za 3o zł i moze pol dnia pracy ożywisz ten silnik nie do poznania ;D
[ Boost Pin - 30-40 zl ( allegro ) Dawka , Ciśnienie . i juz to lata lepiej po czym ... kata wyciąć i zas 150 zł w kieszeni ( na szrotach to skupują w takich cenach .. wiec masz juz pieniążki na manometr i boost pina no i oczywiscie na piwko tez nie zabraknie
) , jezeli ciagle bedzie mało to... Gov mod + wywalić ogranicznik dawki przy pelnym obciazeniu bla bla bla.. ale tutaj juz trzeba kawalek pompy rozkręcic... tu tez... turbo Garret t3 i intercooler .. i smialo 12o km masz pod maską ; D ]
Pozdrawiam

- MTi
- Badacz tematu
115 KM bez problemu , 110KM 220Nm zrobiłem rok temu bez intercoolera , teraz mam intercooler, nowe końcówki wtrysków, nową uszczelke pod głowicą i nowe zawory więc napewno jest więcej ale 115 to nie jest żaden wyczyn
-

k0la - Badacz tematu
• Strona 1 z 1