i klekocze po wyjeciu kluczyka gaszenie tylko przez zdławienie goModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.6 Td gaszenie przez biegi
mam taki problem 1.6 Td nie ma mocy w dolnym zakresie obrotów , odrotka brak ale podejrzewam ze tak do 4000 tyś. praktycznie nie da rady jechac nim
i klekocze po wyjeciu kluczyka gaszenie tylko przez zdławienie go
i klekocze po wyjeciu kluczyka gaszenie tylko przez zdławienie go-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Gaszenie dławieniem... W 2,5D jak miałem taką sytuację, to mechanik grzebał w pompie. Jak dobrze pamiętam to 100 zł nie przekroczyło i też mulił.
Jeszcze coś z forum mondeo:
"U mnie jak zaczęły się problemy z zaworem "stop" też było podobnie. Na końcu zaworka jest oring, który zamyka dopływ paliwa. Połowa tego oringu spadła z końcówki zaworu i blokowała przepływ paliwa. Efektem było właśnie to, że szedł do 3000 rpm i dalej już nie chciał. Po prostu zbyt mała dawka paliwa szła na wtryski."
Jeszcze coś z forum mondeo:
"U mnie jak zaczęły się problemy z zaworem "stop" też było podobnie. Na końcu zaworka jest oring, który zamyka dopływ paliwa. Połowa tego oringu spadła z końcówki zaworu i blokowała przepływ paliwa. Efektem było właśnie to, że szedł do 3000 rpm i dalej już nie chciał. Po prostu zbyt mała dawka paliwa szła na wtryski."
-

kusiu - Badacz tematu
W silnikach RA, SV, SB był zawór odcinający (elektromagnetyczny) ale żeby on Ci padł to w ogóle byś samochodu nie odpalił. Co do gaszenia to faktycznie może być wina owego zaworu.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
po oględzinach okazało się że to rzeźba
silnik z mk 2 i do tego elektryka zrobiona za od... pompę się ustawiło na trzpień przy zmianie paska przy okazji się wycięło zbędne kabelki
i silniczek ładnie pracuje jeszcze tylko obrotka jakoś podłączyć i będzie na tą chwile wszystko
silnik z mk 2 i do tego elektryka zrobiona za od... pompę się ustawiło na trzpień przy zmianie paska przy okazji się wycięło zbędne kabelki
i silniczek ładnie pracuje jeszcze tylko obrotka jakoś podłączyć i będzie na tą chwile wszystko-

Stachu_76 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1