z gory dziekujeModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
zuzycie oleju pomocy
mam pytanko jesli moj golif bierze troche oleju i troche plynu do chlodnicy czy to ma cos ze soba wspolnego?? jak zapobiec temu
z gory dziekuje
z gory dziekuje- tomekp7
- Berbeć
taki sam przypadek miałem w oplu i okazało sie że poszła uszczelka pod głowicą ale jeździłem tak do momentu aż poszedł mi biały dym z tłumika a stało mi się to gdy jechałem nad morze kosztowało mnie to 1200zł więc jedź to lepiej sprawdzić do mechanika
- lukas1107
- Czytacz
Jezeli masz bracie silnik 1.4 to powiem ci tak: olej bedzie Ci brał bo to normalka przy tym silniku, u mnie w golfie jest to samo co więcej kapie mi troszke z pod filtra oleju bo jest to wada konstrukcyjna tego silnika. Co do płynu chłodzacego to ubywać Ci może z dwóch powodów: 1. masz peknietą obudowę termostatu 2. jeden z przewodów, który dochodzi do kabiny ma za mocna zaciśniety cybant i zrobiła sie dziurka i dlatego ubywa płynu.
Powiem szczerze, dolewaj płyny i niczym sie nie przejmuj
Pozdro
Powiem szczerze, dolewaj płyny i niczym sie nie przejmuj
Pozdro
-

RadMak - Berbeć
olej to jeszcze ujdzie ale jak sie zagrzeje zobacz czy nie kopci delikatnie na bialo albo jakby para wodna nie leci z rury ale raczej jak masza plyn zalany to powinien na bialo kopcic i to znaczy ze uszczelka do roboty ale proponuje do mechanika zajrzec bo moze kosztowac takie zaniedbanie troche pieniedzy a tak to moze w 300zl sie zamknie
- oizo
RadMak napisał(a):Jezeli masz bracie silnik 1.4 to powiem ci tak: olej bedzie Ci brał bo to normalka przy tym silniku, u mnie w golfie jest to samo co więcej kapie mi troszke z pod filtra oleju bo jest to wada konstrukcyjna tego silnika. Co do płynu chłodzacego to ubywać Ci może z dwóch powodów: 1. masz peknietą obudowę termostatu 2. jeden z przewodów, który dochodzi do kabiny ma za mocna zaciśniety cybant i zrobiła sie dziurka i dlatego ubywa płynu.
Powiem szczerze, dolewaj płyny i niczym sie nie przejmuj![]()
Pozdro
żadna renia nie dogoni Volkswagena

- dominikdom1
- Berbeć
• Strona 1 z 1