Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Znaki rozdzadu w golfie 3 1.6
Potrzebuje schemat znakow do ustawienia rozdzadu w golfie 3 1.6 benzyna wysztkich znakow.
- mimik133
- Czytacz
mimik133 napisał(a):a ten schemat co masz to jest gorny rozdzad a ja potrzebuje tego calkiem na dole
Że jaki dolny rozrząd?
Jeśli chodzi ci o napęd alternatora i pompy wspomagania to nie trzeba nic ustawiać... zakładasz pasek naciągasz i heja.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Mechanik mowi ze tam trzeba tez ustawic na znaku . Jesli cieko pasek kreci to co rozdzad mozebyc zle usawtiony ?
[ Dodano: 2013-03-19, 20:40 ]
ALe chodzi mi o pasek rozdzadu od idzie od dolu do gory do kola zamachowego nie chodzi mi o pasek do wspomogania
[ Dodano: 2013-03-19, 20:40 ]
ALe chodzi mi o pasek rozdzadu od idzie od dolu do gory do kola zamachowego nie chodzi mi o pasek do wspomogania
- mimik133
- Czytacz
Nie wiem weź sformuj swoja wypowiedz bardziej po Polsku bo ogarnąć się tego nie da i wtedy postaramy się Tobie pomóc.
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
kolego musisz cokolwiek wiedziec o budowie silnika, koło zamachowe jest od strony skrzyni biegów i niema tam żadnego paska. To co sie tyczy paska rozrządu masz wszystko na podanym wyżej schemacie i nic wiecej nie potrzeba - czyli tylko dwa znaki : po jednym na kole zębatym wału i wałka rzrządu zgrywa się z ze znakami odniesienia jak na obrazku.mimik133 napisał(a):chodzi mi o pasek rozdzadu od idzie od dolu do gory do kola zamachowego
Może masz silnik 1.6 101 koni to wówczas dochodzi koło wałka pośredniego , ustawia się tak samo jak w silnikach 1.8 i 2.0 8V wszystko jest na forum.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1