znaki na kole

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

znaki na kole

Postprzez Diego » 23 sty 2012, o 19:39

znaki nie pokrywają mi się..przy założonym pasku rozrządu kropka na wałku pośrednim nie zgrywa się ze znakiem na kole pasowym...(ale palec patrzy na nacięcie na aparacie zaplonowym). poza tym wszystko sie zgadza oprocz wlasnie walka pośredniego. a gdy rozepne rozrząd jesli przestawie samo kolo walka pośredniego tak zeby sie zgrywał to automatycznie juz palec nie bedzie patrzyl na naciecie aparatu zapł.... :-? czy takie ustawienie bedzie dobre??????
REGULAMIN PISANIA TEMATÓW
4.1 - Temat - Powinien być sprecyzowany ,nie pisz rzeczy typu "co jest?" "nie działa?" "i co teraz!?
"

[ Dodano: 2012-01-23, 19:15 ]
potrzebuje pilnie pomocy poniewaz jestem w trakcie. jak poskladac rozrząd???
Ostatnio edytowano 23 sty 2012, o 19:49 przez Diego, łącznie edytowano 1 raz
Diego
Czytacz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 3 lis 2009, o 23:51
Lokalizacja: Małopolska

znaki na kole

 

rozrząd

Postprzez pietrasiak2 » 23 sty 2012, o 20:36

Punkty muszą się zgadzać . Musisz wykonać korektę kąta wyprzedzenia zapłonu.
Pamiętaj by pasek był odpowiednio naciągnięty po jego naciągnięciu obróć wałem 2 razy
sprawdź ponownie punkty w tyk momencie pasek ma się poddać obróceniu do 90 stopni max
Pozdrawiam :idea: :idea:
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Diego » 23 sty 2012, o 20:59

tzn ze mam ustawic tak zeby znaki sie zgadzały na kole pasowym i kole wałka pośredniego a palcem sie nie interesowac ze nie bedzie na nacieciu w aparacie....??? dopiero pozniej skorygowac(ustawic dobrze) zapłon a palec wtedy bedzie na tym nacieciu na obudowie aparatu czyli na pierwszym cylindrze???dobrze myśle?? tzn po ustawieniu na znakach wystarczy ustwic zapłon i wszystko wroci do normy(palec bedzie na pierwszym cylindrze ) czy jak??

[ Dodano: 2012-01-24, 00:17 ]
zmienialem rozrząd...przed ściagnięciem paska ustawilem na znaki i nie mogł sie zgrać na wałku pośrednim. wiec ściągnalem pasek rozrz.i jeszcze raz ustawilem na znaki z korektą walka pośredniego(w tym momencie palec w kopulce zmienil polożenie i nie był już na kresce w obudowie aparatu, przesunął sie w prawo).po zlożenie i skreceniu wszystkiego zrobiłem tak ze popuściłem śrube mocowania aparatu i przesunąlem aparat zapl tak aby znowu palec był na kresce na obudowie. w tym momencie wszystkie znaki były ok i palec na kesce. wiec pierwsze odpalenie i usłyszlem jakies dziwne "głębokie" ale troche stłumione odgłosy jakby cos waliło o cos :-/ czy możliwe zeby sie zawory spotkały z tłokami w takim ustawieniu rozrządu i czy zaplon moze mieć cos do tego?????????? podkreślam wszystkie znaki idealnie - na walku rozrz OT względem strzalki na obudowie, koło pasowe ustawione przez otwor w skrzyni na "0" i do tego wałek posredni po korekcie zgrywał sie z kołem pasowym...czy możliwe zeby cos rozwaliło????????? no chyba ze te odgłosy z innego miejsca...później sie uspokoiło,nie było tego slychac i na ciepłym przy ustawianiu zapłonu nie było już....jakie są wasze zdania moglo coś pójść nie tak????
Diego
Czytacz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 3 lis 2009, o 23:51
Lokalizacja: Małopolska

Hydrozawory

Postprzez pietrasiak2 » 25 sty 2012, o 11:05

Zagrać mogły hydro zawory jak dostały ciśnienia oleju to się uspokoiło.
Napisz jak się autko zachowuje dobrze odpala ? :zdrowko: :padam:
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Diego » 26 sty 2012, o 14:17

o głebokie odgłosy to na szczescie nic poważnego, ocierało koło pośrednie o obudowe :-) a zawory troche słychac ale pgólnie jest ok jeszcze tylko zapłon ustawic.natomiast wyszedł jeszcze jeden błąd, nie chciało sie odkrecic koło pasowe pompy wody, wiec zostało potraktowane mlotkiem konkretnie śruby :-/ w wyniku najprawdopodobniej tego posypała sie pompa... :-( i jeszcze nie wiem bo kupiłem nową ale koło pasowe troche, nie dużo, trgedii nie ma ale jednak krzywo chodzi, i teraz nie wiem czy tez sie troche nie skrzywiło :-/ czy można z tym normalnie jezdzic??? czy coś sie może stac???

[ Dodano: 2012-01-26, 19:41 ]
auto dobrze odpala..
Diego
Czytacz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 3 lis 2009, o 23:51
Lokalizacja: Małopolska


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

cron