Witam. Golf na zimę zaczyna mi świrować. Wczoraj po przejechaniu 50 km , zgaszeniu auta a następnie przy próbie odpalenia go nic się nie dzieje. Przekręcam kluczyk, czekam aż zgasną kontrolki, przekręcam kluczyk i cisza, nic się nie dzieje kompletnie. Auto nie odpalało na kable, na pych także nic. Raz na 40-50 prób zakręci rozrusznik i tak nie odpala. Słyszałem, że to może być przekaźnik lub jakiś moduł.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Według mnie to problem z rozrusznikiem jest osobnym niż to że nie chce zapalić nawet na popych Może przekaźnik pompy paliwa u mnie on był winny gdy auto paliło jak miało humor
- martinfp
- Badacz tematu
Dawko, sprawdź kostkę stacyjki .
Przy plusie powinien znajdować się cienki kabel, co idzie od + do stacyjki do plusa rozrusznika
włączasz zapłon , na luzie , kawałek kabla podłączasz pod aku do + i potem drugim końcem tam gdzie jest ten cienki kabel stykasz .
Do rozrusznika są 2 +
jeden na stałe połączony do aku , drugim idzie impuls do stacyjki podczas odpalania i rozrusznik kręci
Jak odpali kostka do wymiany .
Przy plusie powinien znajdować się cienki kabel, co idzie od + do stacyjki do plusa rozrusznika
włączasz zapłon , na luzie , kawałek kabla podłączasz pod aku do + i potem drugim końcem tam gdzie jest ten cienki kabel stykasz .
Do rozrusznika są 2 +
jeden na stałe połączony do aku , drugim idzie impuls do stacyjki podczas odpalania i rozrusznik kręci
Jak odpali kostka do wymiany .
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dawko napisał(a):To jest ta kostka do wymiany w stacyjce, jaki może być tego koszt?
Zamiennik kupisz już za 15 - 20 zł. Najlepszym rozwiązaniem jest ASO. Koszt kostki około 80 zł, ale warto taka kupić gdyż trochę posłuży.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Masz tu poradęDawko napisał(a):A robocizna? Jakie koszty mniej wiecej ?
http://www.golf3.pl/topics28/kostka-sta ... t40948.htm
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Dawko, filozofi nie ma , wymiana nie jest jakoś skomplikowana , poradnik Łukasz podesłał .
proponuje kupno oryginalnej kostki z ASO 
proponuje kupno oryginalnej kostki z ASO 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
• Strona 1 z 1