Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zakup rozrządu jaka firma?
Witam. Za tydzień wymieniał rozrząd z szwagrem. Silnik 1.8 ADZ 90 km. Jakiej firmy pasek kupić i inne podzespoły? Na allegro zobaczyłem taki zestaw http://allegro.pl/rozrzad-pompa-vw-golf ... ?source=oo co o tym myślicie? Nie jestem pewien co co pompy wody. Co przy okazji wymienić w trakcie wymiany rozrządu?
Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Ja Ci napisze co ja uzywam
Pasek: CONTINENTAL
Rolki: SKF
Pompa: Hepu
W 1.8 jak pompa nie cieknie to ja zostaw, nie jest ona na pasku rozrzadu jak w 1.6... Wymien wszystkie rolki + paski i bedzie git
Pasek: CONTINENTAL
Rolki: SKF
Pompa: Hepu
W 1.8 jak pompa nie cieknie to ja zostaw, nie jest ona na pasku rozrzadu jak w 1.6... Wymien wszystkie rolki + paski i bedzie git

Ostatnio edytowano 5 kwi 2012, o 21:25 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
-

K@mil - POMOCNIK

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Na tym nie oszczędzaj, różnice w cenach nie są duże a sam rozrząd na tle innych aut jest bardzo tani. Przy ewentualnej kolizji (zerwaniu paska czy uszkodzenia rolki) koszta będą dużo dużo wyższe.
A co do części to jak wyżej, pasek contitech, rolki skf, a jak przyjdzie do wymiany pompy wody to najlepiej hepu i masz pompę na lata. Ale jak zaoszczędzisz na pompie to już będą trochę mniejsze konsekwencje bo nie jest na rozrządzie. Powodzenia
A co do części to jak wyżej, pasek contitech, rolki skf, a jak przyjdzie do wymiany pompy wody to najlepiej hepu i masz pompę na lata. Ale jak zaoszczędzisz na pompie to już będą trochę mniejsze konsekwencje bo nie jest na rozrządzie. Powodzenia
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
-

Marian0753 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1