kupiłem golfa z niemiec wersja - pink floyd (prod.11/94,3drzwi), ktory byl juz zarejstrowany w Polsce i w dowodzie rejestracyjnym wpisana jest poj. 1.6l - 55kw(75KM) , lecz w karcie pojazdu zostala wpisana poj. 1.8l . zastanawiam sie teraz co ja mam w koncu za silnik skoro spalil w jezdzie mieszanej ok 10,5l (przy stosunkowo srednim deptaniu go w miescie) a na dodatek jestem przekonany ze auto o mocy 75koni nie moze miec takiego dobrego przyspieszenia jak ten moj golfer.
koledzy macie jakies pomysly jak rozwiazac ten problem?
pred.max nie wiecej niz 170
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zurekcorp, najlepiej zamiesc zdjecie to bedzie pewnosc co to za silnik, przyspieszeniem sie nie sugeruj bo ja mam 1.6 i ma wlasnie bardzo dobre przyspiezzenie, volkswagenowi bardzo udaly sie te silniki, tylko ze ja msam z listopada 95 juz z wielopunktowym wtryskiem paliwa a to tez ma wplyw na przyspieszenie..... zamiesc zdjecie i wszysatko bedzie jasne 

- aros87
- Czytacz
ten model powinien miec silnik 1.6. Najlepiej zeby to sprawdzic to znajdz nr silnika i zobacz jak to seria 3pierwsze litery one rozszyfruja poj silnika. mozesz i tu napisac. Moze bede wiedzial. A jak wyglada ten silnik jak patrzysz na niego to jest pochylony w str. kabiny czy w strone chlodnicy jak to 2 to 1.6 

-

uli - Badacz tematu
mundek napisał(a):,mkml,
[ Dodano: 2007-12-15, 18:37 ]
witam.mam pytanko na zimnym silniku mam 1200 obrotuw a na cieplym spada do 800.co to za przyczyna tak niskich obroyuw?
hmm automatyczne ssanie ? mialem cos takiego w astrze
-

pitrek - Czytacz