Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
za wysokie obroty
Golfik mi łapie 50-100 obrotów więcej niż powinno być nie ważne czy na zimnym czy rozgrzanym silniku. Ale nie robi tak zawsze przy odpalaniu widze ze złapał 1200 wiec musze go zgasić i odpalić ponownie wtedy jest ok. Jak złapie dobre to podczas jazdy nic się już nie psuje tak samo jak pojade na złych to dobrych już nie złapie. W dodatku przy tych wyższych przy zmianie biegu obroty wzrastają na jakąś sekunde czy dwie pomino puszczenia pedału gazu o jakieś 200 i ogólnie falują ale nie osiągają poziomu właściwych tylko np falują w przedziale 950-1000 na rozgrzanym. Podejżewam że to jakiś czujnik szwankuje ale równie dobrze moze się coś po prostu przycinać. Dodam że świece, kable, kopułka i palec wymienione tak samo wszystkie filtry i olej, a przepustnica jest czysta. Mam nadzieje że usterkę opisałem wystarczająco dokładnie. Silnik 1,6 bez gazu.
- przemo1983
- Berbeć
WYSZUKIWARKA
falujące obroty
czytaj!
----> http://www.golf3.pl/search.htm?mode=results <----
falujące obroty
czytaj!----> http://www.golf3.pl/search.htm?mode=results <----
-

marcinkoz2910 - Members
opcji szukaj użyłem zanim zadałem to pytanie!!!
Zdecydowana większość ma problem ze zbyt niskimi obrotami. Jest kilka przypadków podobnych które kolega marcinkoz2910 tłumaczy potrzebą wymiany podstawy wtrysku ale nie znalazłem żadnego tyczącego się mojego modelu silnika. A poza tym czy w przypadku uszkodzenia mechanicznego mój problem znikał by przy powtórnym uruchomieniu silnika? Wydaje mi się że łapał by lewe powietrze cały czas 
Zdecydowana większość ma problem ze zbyt niskimi obrotami. Jest kilka przypadków podobnych które kolega marcinkoz2910 tłumaczy potrzebą wymiany podstawy wtrysku ale nie znalazłem żadnego tyczącego się mojego modelu silnika. A poza tym czy w przypadku uszkodzenia mechanicznego mój problem znikał by przy powtórnym uruchomieniu silnika? Wydaje mi się że łapał by lewe powietrze cały czas 
- przemo1983
- Berbeć
• Strona 1 z 1