Witam!
Mam pytanko. Po podłączeniu na kompa najpierw pokazywało mi sporadyczny bła czujnika położenia przepustnicy, teraz juz nie ma sporadyczny... Problem jest taki, ze autko wczesniej po trasie paliło mi 8 l gazu a teraz 10!!! po trasie przy prędkości +/- 100km/h i do tego jest jakies zmulone... Niestety mam tez uszkodzony wydech bo niestety gdzies zawadzilem, do tego katalizator do wymiany itd...
Jak myślicie, mała moc i spalanie jest spowodowane czujnikiem czy wydechem?
Dzieki i pozdrawiam!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mała moc to prawdopodobnie wina uszkodzonego katali9zatora. w moim przypadku samochód rozpędzał się max do 100 km/h założyłem strumienice za niego i jest ok tylko zpalanie (lpg) wzrosło o około 1,2 litra. teraz spala mi ok 9,4 litra na 100km
proponuje wyrzuć katalizator.
proponuje wyrzuć katalizator.
-

arek ryba - Members
A powiedz mi jeszcze, czy po założeniu strumienicy wzrosła moc, czy bez zmian. Bo słyszałem już 1000 zdań i każde inne... a jeśli chodzi o spalanie to pali ci tyle po mieście czy po trasie??? bo u mnie po mieście, zanim wzrosło spalanie, palił koło 11 na 100...
po trasie 8 lpg wydaje mi się że to sporo, choć wcale mocno go nie depcze, tak do 3000...
po trasie 8 lpg wydaje mi się że to sporo, choć wcale mocno go nie depcze, tak do 3000...- Minmar
- Berbeć
tak wzrasta moc 5-8%- a dokładnie nie po założeniu strumienicy tylko po wyrzuceniu katalizatora. spalanie [podałem po trasie. 8 litrów gazy to wcale nie jest tak dużo. i na poziomnie, pozdro
-

arek ryba - Members
u mnie w aucie sonda lambda jest w kolektorze wydechowym więc wyrzycenie katalizatora nie przeszkadza jeżeli masz sonde w kacie to kup strumienice z orginalną dzioarą pod sondę - są takie. pozdro
-

arek ryba - Members
• Strona 1 z 1