Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
z 1.6 na 2.0
witam kuzyn rozbił swojego golfika tir wjechał mu w bagaż dał mi go w tzn spadku jest to 2.0 115 koni model 2e czy bedzie dużo komplikacji zeby włożyć go w miejsce 1.6 silnik mam kompletny tylko bez budy co bede potrzebował do przekładki?
błażej
- Błażej
- Czytacz
wszystko potrzebujesz, wzmocnienie na wiekszą chłodnicę, wózek ze stabilizatorem na przód, wieksze hamulce, wieksze serwo, ogólnie mało opłacalne jak masz uzyskac 30 koni wiecej
-

Allwall2 - Badacz tematu
ja sie kiedys wtopiłem w 2,0L okazało sie ze kiedyś w pod maska siedział 1,4.
silnik ze skrzynia masz, półosie napedowe,instalacja(ECU).Błażej,
skoro masz cały przód to sie nie zastanawiaj i cały przód przełóż. przynajmnieej bedziesz miał"porzadek"
silnik ze skrzynia masz, półosie napedowe,instalacja(ECU).Błażej,
skoro masz cały przód to sie nie zastanawiaj i cały przód przełóż. przynajmnieej bedziesz miał"porzadek"
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Re: z 1.6 na 2.0
skoro masz cał kpl na swap to nie bedzie zadnego problemu ja przekłądalem ostatnio z 1.6 na 2.0 poszło bez problemuBłażej napisał(a):witam kuzyn rozbił swojego golfika tir wjechał mu w bagaż dał mi go w tzn spadku jest to 2.0 115 koni model 2e czy bedzie dużo komplikacji zeby włożyć go w miejsce 1.6 silnik mam kompletny tylko bez budy co bede potrzebował do przekładki?
elektryka tez ogarniesz kwestia wypiecia wiazki i wpiecia nowej-

piotrus23 - Members
jak masz w tamtym dupe rozczasnietąto pujdzie łątwo przekłądasz wsio co jest pamietaj o wydechu
ABS masz grzebania z belką ale da sie linki też są inne przy tarczach i bembnach ale jak masz to pujdzie jak każda sruba pusci
ABS masz grzebania z belką ale da sie linki też są inne przy tarczach i bembnach ale jak masz to pujdzie jak każda sruba pusciPolska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1