Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wysokie obroty..na zimnym...
Witam Vagowcow...a wiec...jest to motor 2.8 vr6 i ostatnio mi sie przydarzyło ze na zimnym przy odpaleniu chodził na obrotach az 1800-1500...nie wiem czym czo spowodowane,ale first raz mi sie to zdarzyło.jesli chodzi o czujnik tem cieczy to nie jestem fachowcem ale szybko mi skazówka dochodzi na polowe wzkaznika no i nie przekracza jej...jesli ktos ,cos by wiedzial to dzieki...
Ostatnio edytowano 24 paź 2010, o 07:15 przez MAX23, łącznie edytowano 1 raz
MAX
- MAX23
- Berbeć
jest zimno wiec ssanie sie włacza, obroty powinny byc okolo 1100-1200. a optymalna praca do silnika to 90 stopni wiec tu masz dobrze.
-

Ryjek - Badacz tematu
Ssanie w golfie jest automatyczne (nie liczac tutaj jednego z diesli gdzie jest na linke)...
Działa ona na trzy stopnie... przy pogodzie jak dzis za oknem czyli zimno... Odpalasz auto powinno byc okolo 1100/1200 po paru minutach (u mnie ok. 3min) schodz do 1000... po nastepnych minutach (u mnie ok. 4min) silnik osiaga obroty 850/900 x)
Działa ona na trzy stopnie... przy pogodzie jak dzis za oknem czyli zimno... Odpalasz auto powinno byc okolo 1100/1200 po paru minutach (u mnie ok. 3min) schodz do 1000... po nastepnych minutach (u mnie ok. 4min) silnik osiaga obroty 850/900 x)
-

K@mil - POMOCNIK

K@mil napisał(a):Ssanie w golfie jest automatyczne (nie liczac tutaj jednego z diesli gdzie jest na linke)...
tu opisales dobrze..bo tak caly czas mam...tylko wczoraj byl mrozik i tak sie stalo.....zastanawia mnie termostat..czy moze on jest tym powodem..ale mozliwe ze nie,bo czytajac na temat termostatu to inne zeczy sie dzieja....a co jest odpowiedzialne za ssanie..jaka czesc..byc moze to ona sie psuje lub cos nie tak jest z nia
???MAX
- MAX23
- Berbeć
MAX23 napisał(a):tylko wczoraj byl mrozik i tak sie stalo.
pierwszy mróz golf musi sie przyzwyczaić, moglo byc tak ze np cos przymarzło.. nie panikuj odrazu, rozgrzej silnik zostaw go na pare godzin i odpal ssanie powinno znow sie wlaczyc, a ze silnk byl juz rozgrzany to powinno byc wszystko dobrze
... po nocy auto rozne figle plata-

K@mil - POMOCNIK

termostat nie ma tutaj nic do rzeczy. jego rola jest wstrzymanie duzego obiegu az do osiagniecia optymalnej temp pracy silnika. za obroty odpowiedzialne sa takie bzdety jak czujnik temp cieczy ktory mogl oszalec. zrob tak jak K@mil pisze a jesli to nie pomoze to sprawdz czujnik temp cieczy. jezeli nadal nie bedziwe rezultatow to bedziemy myslec... pozdro
-

Imper - Members
• Strona 1 z 1