Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wysokie i falujace obroty
witam mam golfa 1.6AEE mamwysokie falujace obroty wymienilem przewody kopulke palec swiece cewkwke czujnik hala wyczyscilem przepustnice wymienilm czujnik temperatury niewiem co mam robic
- plebanek2
- Berbeć
a moze najpierw zresetuj kompa odłocz na cała noc kleme - i rano podłocz i uruchom auto nie właczająć zadnycz odbiorników nawiewu i tak dalej i jezeli posiadasz LPG to nie przełaczaj go na LPG i czekaj az sie rozgżeje i włoczy sie 2 razy wyntelator i puzniej zgaś go i odpal ponownie i włocz nawiew ogrzewanie tylnej szyby i niech tak sobie tak pochodzi kilka minut. Jezeli to nie pomoże to stawiam ze to silniczek krokowy cena nowego orginalnego 300zł uzywka ze szrotu od 70-180zł pozdrawiam
- adek18
- Czytacz
miałem ten sam problem cholerny silnik krokowy ( a raczej silnik prądu stałego_) wymieniałem go 2 razy - pech chciał że kupiłem nowy - ktory po 2 tygodniach przestał prawidłowo działać ..i od nowa Polska Ludowa, ale teraz jest ok proponuję sprawdzić to w pierwszej kolejności nie patrz na kompa ( czasami daje złudne odczyty) wymiana krokowca to dość łatwa sprawa jest na wierzchu - zdejmujesz momowtryski i tyle spróbuj od innego golfa zmontować i zobaczysz i wtedy kup sobie swój pozdro
- jn
- Czytacz
witam, wiem ze temat bedzie troche odgrzewany i posiadam golfa II ale problem chyba podobny, a mianowicie mam falujace obroty na benzynie nie mam obrotomierza ale sadze ze falujo one w przedziale od 1500 do 2000 na innych obrotach jest ok. Mechanik stwierdzil ze moze to byc zatarty gaznik, o krokowcu tez cos mowil. wiec trzeba wymieniac caly gaznik czy moze wystarczy sam krokowiec i ile moze byc z tym roboty 

- psutek
- Berbeć
Taki sam problem, po nagrzaniu silnika falują obroty a czasem nawet zgaśnie silnik, nie ważne czy na lpg czy na benzynie. Może ktoś wie jak najmniejszym kosztem rozwiązać ten problem i czy po czyszczeniu przepustnicy trzeba ją koniecznie adaptować. 1,6 AEE
-

wing - Berbeć