Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyrzucenie katalizatora
witam ostatnio moj golfik jest mułowaty pali 13 lit wczesniej miescilem sie w 10 l morze katalizator zapchany wyzucic go i wstawic zwykła rure spadnie spalanie ? prosze o odpowiedzi
- kisiel212
- Czytacz
witam, u mnie jak katalizator sie zapchal to oslabl i spaliny szly mi spod miedzianej uszcyelki miedzy kolektorem a rora wydechowa ,a przy tym przy dodawaniu gazu bylo slychac syczenie a co do spalania to nie zauwazylem bo to stalo sie nagle .pozdro
arek
- arek3358
- Czytacz
Moim zdaniem..wyzucenie katalizatora i wstawienie rury to głupota...auto bedzie głosniejsze , moze i bedzie ciut mniej palic( napewno tego nie zauwazysz), natomiast mocy mu nie przybedzie( wrecz odwrotnie)..nie wiem skąd u ludzi( nie mowie ze u Ciebie) bierze sie takie błedne myslenie...co innego wymienic cały układ wydechowy, ale pozbycie sie katalizatora zmieni cisnienie gazów wychodzacych z silnika..krótko mówiąc auto bedzie słabsze..to moje zdanie..nie jestem Bogiem wiec moge sie mylic, ale nie sądze...
- spioch69
- Berbeć
spioch69 napisał(a):nie jestem Bogiem wiec moge sie mylic, ale nie sądze...
napweno się mylisz!!!
wczoraj wywaliłem katalizator i wstawiłem strumienice i samochód jakby nie ten sam...zauważalny wzrost mocy!!!!
-

arek ryba - Members
Warto też pamiętać, że bez katalizatora auto obleje przegląd w momencie podłączenia analizatora spalin...
- Spirit_Crusher
- Berbeć
• Strona 1 z 1