No i co tam sie mogło stać, czy pod miarką jest jakiś oring który zimą mógł stwardnieć i puścić?? I ile będzie roboty żeby tą usterke zlikwidować bo w wolnej chwili biore sie do roboty...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyrzuca olej
Mam taki problem zauważyłem ze jak silnik w moim autku sie rozgrzeje to zaczyna mi wyrzucać olej spod miarki od stanu oleju... No i ścieka na paski i napinacze i tym sposobem mam zarzyganą całą osłone i bok silnika
No i co tam sie mogło stać, czy pod miarką jest jakiś oring który zimą mógł stwardnieć i puścić?? I ile będzie roboty żeby tą usterke zlikwidować bo w wolnej chwili biore sie do roboty...
No i co tam sie mogło stać, czy pod miarką jest jakiś oring który zimą mógł stwardnieć i puścić?? I ile będzie roboty żeby tą usterke zlikwidować bo w wolnej chwili biore sie do roboty...- zdoniuu
- Berbeć
Z tylu silnika idzie odma, czyli wąż odpowietrzający skrzynię korbową. Wąż ten prowadzi od dołu bloku silnika od strony szyby do obudowy gdzie idzie powietrze z filtra powietrza do silnika. W tym wężu często znajduje się tzw kawa z mlekiem, czyli maź powstała w wyniku połączenia się wody i oleju, ta maź często zalega i zamarza w wężu powodując powstawanie ciśnienia w skrzyni korbowej a w rezultacie wywala olej przez bagnet i uszczelki. Radzę odkręcić cały separator oleju od bloku razem z wężem i wyczyścić. Poszukaj też tematów o czyszczeniu odmy.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1