witam
znow mam problem z odpaleniem samochodu, w ostatnim ze swoich postow pisalem o tym ze silniczek w rozruszniku kreci ale nie kreci walem (bendix) owa czesc zostala wymieniona a z nia elektromagnez i szczotkotrzymacz. wszystko bylo cacy przez dwa dni wczoraj wsiadam do samochodu wkladam kluczyk krece i kicha. slychac tylko strzelanie elektromagnesu jakby z karabinu ktos serie dawal. na popych auto pali ale nie kreci rozrusznikiem.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
to z całą pewnością, ale rozrusznik trzeba wyjąć i zweryfikować. Objawy jakie podawałeś wcale nie musiały oznaczać uszkodzenia tej cześci co wymieniłeś. Rozrusznik trzeba wyjąć, ocenić jak zębatka przesuwa się po wałku czy bez zacięć, ocenić stan tulejek rozrusznika, również tej trzeciej w bloku silnika, zmienić je od razu. Na 90 procent nasmarowanie ew. zmiana tulejek - groszowa sprawa - pomoże
[ Dodano: 2008-11-02, 21:26 ]
do zmiany tej w bloku nawet nie musisz rozrusznika rozbierać
[ Dodano: 2008-11-02, 21:26 ]
do zmiany tej w bloku nawet nie musisz rozrusznika rozbierać
- pablomed
- Members
wiesz auto naprawiali w warsztacie w ktorym szykuja samochod rajdowy naszej ekipy juz tam dzwonilem i pwiedzialem co i jak w ramach "gwarancji" kazali mi go jutro odstawic i naprawic.
[ Dodano: 2008-11-03, 17:36 ]
HA temat zamkniety ====> zakup nowego akumulatora rozwiazal problem
[ Dodano: 2008-11-03, 17:36 ]
HA temat zamkniety ====> zakup nowego akumulatora rozwiazal problem
-

strzeliniasty - Members
Witam ja mam troche inny problem. Pare dni temu kupiłem golfa 3 1,6 benzyna czasmi jest tak ze jak przekrencam kluczyk słychac tylko zgrzyt prubuje jeszcze raz i pali. To pewnie jakas czesc w rozruszniku nie cche sie bawic w dochodzenie co to jest i takie tam poniewaz za dwa miesiace moze stac sie podobna zecz . Mam pytanko ile kosztuje nowy rozrusznik? ktos sie orjetuje?
- dausner
- Berbeć
• Strona 1 z 1