Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymiana uszczelki pod glowica vr6
witam kolegow!jestem na etapie wymiany tytulowej uszczelki,poniewaz mi sie rozciekla i plyn uciekal z pod glowicy.i pytanie:co mam przy okazji jej wymiany wymienic,zrobic,sprawdzic,ze by potem dlugo i spokojnie smigac.mam przebieg 220 000km i motor wedlug mnie igla.z gory dziekuje i zycze szczesliwego nowego roku 

markko
- markko
- Berbeć
długo jeździ - pierscnienie ciekawe w jaim sa stanie.... ale jeśli chodzi o głowicę - wymina uszczelniaczy zaworowych
- przetarcie zaworów i gniazd
- planowanie głowicy.
ja bym zmienił pierscienie do tego-nie wazne w jakim stanie sa i tyle. jak juz jest glowica zrzucona... i to wystarczy.i bedzie latał.
z tym ze ja bym to robił bo robił bym sobie to sam. tyle ze czesci. a ty - pewnie koszt czesci i robocizna. to taka moja sugestia.
- przetarcie zaworów i gniazd
- planowanie głowicy.
ja bym zmienił pierscienie do tego-nie wazne w jakim stanie sa i tyle. jak juz jest glowica zrzucona... i to wystarczy.i bedzie latał.
z tym ze ja bym to robił bo robił bym sobie to sam. tyle ze czesci. a ty - pewnie koszt czesci i robocizna. to taka moja sugestia.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Moje vr6 mialo 190 tys. i zakupilem sobie sportowe walki rozrzadu.Wiec zdjalem glowice i zawiozlem ja do firmy ktora zajmuje sie naprawa takich rzeczy polecial kpl. zaworow planowanie dotarcie gniazd.Wymienilem tez pierscienie dla swietego spokoju plus nowe lancuchy slizgi i napinacze lancuchow.Problem jest w tym silniku z zamontowaniem tloka do cylindra jesli nie ma sie odpowiedniego urzadzenia standardowa opaska nie ma szans w tym przypadku mozna tez to zrobic rekoma fajna zabawa jest.W sumie przed rozbiorka tez chodzil bez zarzutu.
-

WASKIVR6 - Czytacz
• Strona 1 z 1