Witam zabieram sie za wymiane sondy lambda u ojca w aucie... Golf 3 1.8 75km, 92 rocznik 1H1
juz zlokalizowalem sonde jest pod mono-wtryskiem nieco niżej , mam 1 przewodową ... i takie pytanie ... czy ktos juz wymienial w takim silniku sonde bo dojscie do niej jest masakryczne ....nie ma nawet jak sie zaprzeć dobrze zlapac kluczem .... jesli ktoś juz wykrecal sonde to niech napisze jak sobie poradzil z odkreceniem , moze jakis patent ...?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
obetnij wtyczke przeluz klucz oczkowy i sproboj odkrecic jak nic nie da rozgrzej silnik i wtedy sproboj ja tak zrobilem i sie udalo
a i jeszcze zainwestuj w dobry odrdzewiacz WD-40
a i jeszcze zainwestuj w dobry odrdzewiacz WD-40MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
zalalem dzis WD40 i plynem hamulcowym jeszcze jest tam tak popierdzielony dostep ze masakra;/ bralem kluczem oczkowym , ale takim pod kontem co jest i dupa;/ musze ogarnac sobie oczkowy ale prosty i przedłużkę jakas wykombinowac ,tak to tam porobili zeby czlowiekowi tylko nerwy na full wlaczyc
- darkside13
- Czytacz
tak odciąć wtyczkę i nałożyć oczkowy klucz dobra rada ja też tak u siebie robiłem ale nie pomogło
ja wykręciłem kolektor i w imadle wykręciłem sondę z lekką persfazją
ja wykręciłem kolektor i w imadle wykręciłem sondę z lekką persfazją
-

marcinkoz2910 - Members
wiadomo
w oplu mam eleganckie dojscie i 2 razy wymienialem bez problemu a w golfie masakraaaa jutro bede dzialal jakos
w oplu mam eleganckie dojscie i 2 razy wymienialem bez problemu a w golfie masakraaaa jutro bede dzialal jakos- darkside13
- Czytacz
oczywiscie ze tak
kolega mi dal prosty klucz nasadowy z oczkiem
nałożyłem na starą sondę
rura metalowa na klucz i puściło elegancko 
kolega mi dal prosty klucz nasadowy z oczkiem
nałożyłem na starą sondę
rura metalowa na klucz i puściło elegancko 
- darkside13
- Czytacz
• Strona 1 z 1