Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wymiana silnika 2.0 2E..
Witam. ostatnio w moim Gti padło Mi serducho
a mianowicie siadła pompa i nie było ciśnienia oleju przez co dostały popychacze i prawdopodobnie panewki i mechanik stwierdził, że nie opłaca sie robić remont tylko lepszym rozwiązaniem bd wymiana słupka silnika, więc jestem w trakcie poszukiwania dobrego silnika. Znalazłem jeden za przyzwoite pieniądze, ten silnik znajduje sie jeszcze w aucie w passacie B4 95' z możliwością odpalenia i teraz mam pytanie na co należy zwrócić uwagę przy sprawdzeniu takiego silnika? i jaka powinna być kompresja w tym silniku, bo zamierzam to sprawdzić?
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
-

Czarny725 - Czytacz
sprawdź czy ma odcinke jak to golfowski silnik 2.0 to nie do zajechania i czy niema gazu patrz na kolor spalin czy nie niebieskie. przejedź się czy nie muli takie podstawy jak przy kupnie auta
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mateusz_918, "sprawdź czy ma odcinke jak to golfowski silnik 2.0 to nie do zajechania" Mój się zajechał... Niestety
Ale jaka powinna być kompresja?
Ale jaka powinna być kompresja?
-

Czarny725 - Czytacz
naprawdę bedziesz to robić bedziesz sprawdzał
[ Dodano: 2013-10-07, 13:28 ]
daj pojemnosc silnika a zajechałes przez własną nieuwagę da się wyczuć czy pompa daje olej
[ Dodano: 2013-10-07, 13:28 ]
daj pojemnosc silnika a zajechałes przez własną nieuwagę da się wyczuć czy pompa daje olej
Ostatnio edytowano 7 paź 2013, o 14:28 przez mateusz_918, łącznie edytowano 1 raz
- mateusz_918
- Gaduła
daj pojemnosc silnika
ale tak szukając motoru to wiesz możesz się bujać zanim znajdziesz rodzynka ja bym wsiadł i dawał mu jak to jedzie
ale tak szukając motoru to wiesz możesz się bujać zanim znajdziesz rodzynka ja bym wsiadł i dawał mu jak to jedzie
- mateusz_918
- Gaduła
yyy powinno byc wieksze niż 13 to bedzie git tylko jak robisz pomiar to rób od cyl 1234 i 2 raz 4321 i silnik ma mieć conajmniej 70c
ale mówie jak nie dymi na niebiesko jest zrywny to pasi brać nie cudować
ale mówie jak nie dymi na niebiesko jest zrywny to pasi brać nie cudować
- mateusz_918
- Gaduła
mateusz_918, byłem ogladądać tego pasata i biorę ten silnik. auto jest z niemiec lekko puknięte z książką serwisową i ma przejechane tylko 170 tys km. autem sie nie przejechałem bo nie ma pompy wody, alternatora, ale jest wszystko okey palni na strzała i pieknie chodzi. kompresji też nie sprawdzałem.
-

Czarny725 - Czytacz
- mateusz_918
- Gaduła
95 pewnie niema silnika 2E tylko AGG, inny wtrysk, dół ten sam prawie ale blok ma dziurę na czujnik wału co nie przeszkadza. Głowica trochę inna nowsza lepsza - też nie przeszkadza, tylko musisz sprawdzić jak tam spasuje listwa wtryskowa od 2E jest inna oczywiście jeśli chcesz zostawić cały osprzęt od 2E.
- pablomed
- Members
pablomed, jeszcze w 95' w B4 siedziały 2E. A mam jeszcze takie pytanie po czym poznać sportowy wałek rozrządu? i jakie oznaczenia ma oryginalny VW wałek ? bo poprzedni właściciel mówił mi że w tym silniku zamontował sportowy wałek.
-

Czarny725 - Czytacz