Potrzebuje fotoporade dotyczaca wymiany hydropopychaczy w silniku.
Kupic 8szt Febi czy Ruville ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wymiana popychaczy 1.6 ABU
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
no to poszukaj fotoporady wymiany paska rozrządu lub wymiany wałka rozrządu bo to prawie to samo. żeby wymienić popychacze musisz wyjąć wałek. popychacze kup INA, do tego nowa uszczelka pokrywy zaworów i nowy uszczelniacz (lub uszczelniacze, nie wiem jak jest w ABU) wałka rozrządu. jak już zdejmiesz wałek to po prostu wyciągasz stare popychacze i wkładasz nowe. po montażu nowych nie uruchamiaj silnika przez co najmniej 30 minut 

daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
Witam
Kolego jesli moge wiedziec co Ci sie stalo ze wymieniales popychacze
Bo ja nie wiem coi mi sie dzieje w tym samym silniku mam taki stukot spod miski zwaorow czy trzeba wymienic popychacze czy wystarczy ustawic zawory . Pozdrawiam Marek
Kolego jesli moge wiedziec co Ci sie stalo ze wymieniales popychacze
Bo ja nie wiem coi mi sie dzieje w tym samym silniku mam taki stukot spod miski zwaorow czy trzeba wymienic popychacze czy wystarczy ustawic zawory . Pozdrawiam Marek- Stefan80
- Berbeć
Zaczely mi stukac nawet na cieplym silniku, czasami przestaja. Mialem malo oleju, dolalem litr i jest lepiej ale w przyszlosci bede je zmienial.
-

Jacol - Badacz tematu
Jacol napisał(a):Mialem malo oleju, dolalem litr
a nie myślałeś żeby przy okazji wymienić uszczelniacze zaworów, przy wymianie popychaczy będziesz miał je praktycznie na wierzchu
Stefan80, w tym silniku nie ustawia się zaworów, za kasowanie luzów zaworowych odpowiedzialne są właśnie popychacze hydrauliczne
daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
Tez wymeinie przy okazji.
[ Dodano: 2009-06-10, 20:52 ]
Widze na schemacie, ze procz uszczelniaczy i popychaczy sa jeszcze dwie sprezynki i wkladka wiec jak juz mam popychacz wymienic i uszczelniacz to sprezynki rowniez.
[ Dodano: 2009-06-10, 20:52 ]
Widze na schemacie, ze procz uszczelniaczy i popychaczy sa jeszcze dwie sprezynki i wkladka wiec jak juz mam popychacz wymienic i uszczelniacz to sprezynki rowniez.
-

Jacol - Badacz tematu