Szukalem podobnego tematu ale nie udalo mi sie znalezc. Moze moglibysmy zrobic jakis zbiorczy temat w ktorym opisane bylyby srednie/przyblizone/zalecane przez producenta okresy kiedy powinnismy wymieniac w naszych golfach takie rzeczy jak olej, plyny hamulcowe/wspomagania/chlodnicy, filtr paliwa, filtr oleju, filtr przeciwpylkowy, filtr powietrza itd. Wiem, ze w praktyce wychodzi to roznie, moze ktos ma takie dane, np z instrukcji obslugi etc ? Moze temat przykleja jak fajnie to wyjdzie :)
Pozdrawiam!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana plynow, olejow, filtrow itd
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
DANE Z KSIAZKI SEVRISOWEJ
co 15tys km - wymiana olej+filtr
co 30tys km - wymiana filtr paliwa i ten filtr od nadmuchu ogrzewania
co 60tys km - wymiana filtra powietrza, wymiana swiec (swiece jesli maly przebieg co 3lata)
co 120tys km - wymiana paska rozrzadu (w przypadku czestych startow - zatzryman silnika np czesty ruch miejski zalecaja wymiane paska nawet co 60tys)
w koncu co 2 lata - wymiana plynu chamulcowego i chlodniczego ale tez w zaleznosci od przebiegu.
co 15tys km - wymiana olej+filtr
co 30tys km - wymiana filtr paliwa i ten filtr od nadmuchu ogrzewania
co 60tys km - wymiana filtra powietrza, wymiana swiec (swiece jesli maly przebieg co 3lata)
co 120tys km - wymiana paska rozrzadu (w przypadku czestych startow - zatzryman silnika np czesty ruch miejski zalecaja wymiane paska nawet co 60tys)
w koncu co 2 lata - wymiana plynu chamulcowego i chlodniczego ale tez w zaleznosci od przebiegu.- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzieki piekne, tego bylo mi trzeba. A co z plynem wspomagania ?
Jaki olej lac do golfa z przebiegiem 180tys km. Planuje wymiane oleju i nie wiem czy wlac polsyntetyk czy mineral.
Jaki olej lac do golfa z przebiegiem 180tys km. Planuje wymiane oleju i nie wiem czy wlac polsyntetyk czy mineral.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
-

Jacol - Badacz tematu
piotr0488 napisał(a):ten filtr od nadmuchu ogrzewania
Filtr przeciwpyłkowy, lub kabinowy
a co do oleju to jesli jezdzisz teraz na polsyntetyku i ci go nie ubywa to lej polsyntetyk, a jesli jezdzisz na mineralnym to wlej mineralny

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
• Strona 1 z 1