witam
wymieniłem dzis pasek rozrządu wraz z rolką napinającą po uruchomieniu silnika mój MK3 pracował idealnie jednak po krótkie jezdzie stwierdziłem absolutny brak przyspieszenia poprostu chodzi jak mół co moze byc przyczyną. HELP
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pojechałem do mechanika mechanik na lampie sprawdził rzeczywiscie zapłon był przestawiony
wytłumaczył mi jak mam to wszystko zrobic w jaki sposób ustaawić zapłon bo nie miał czasu samemu tego zobic przyjechałem do garażu postąpiłem zgodnie z jego wskazówka mi krok po kroku i jak doszło do rozruchu silnika to dwa ray mi odpalił lecz od razu zgasł i wyglądało na no jakby nie palił na wszystkie cztery gary przy próbie kolejnego rozruchu zaczął wydobywać się dym z gaźnika szybko odłączyłęm napięcie na akumulatorze i przestało się kopcić dymek wydobywał się z miejsca gdzie jest podłączony wtrysk ni9e wiem dlaczego tak się stało i nie wiem co mam dalej zrobic moze ktoś z szanownych kolegów cos popdpowie a i może ktos wie gdzie znajduje się gniazdo wtykowe pod komputer bo za ch nie mogę go znaleźć
wytłumaczył mi jak mam to wszystko zrobic w jaki sposób ustaawić zapłon bo nie miał czasu samemu tego zobic przyjechałem do garażu postąpiłem zgodnie z jego wskazówka mi krok po kroku i jak doszło do rozruchu silnika to dwa ray mi odpalił lecz od razu zgasł i wyglądało na no jakby nie palił na wszystkie cztery gary przy próbie kolejnego rozruchu zaczął wydobywać się dym z gaźnika szybko odłączyłęm napięcie na akumulatorze i przestało się kopcić dymek wydobywał się z miejsca gdzie jest podłączony wtrysk ni9e wiem dlaczego tak się stało i nie wiem co mam dalej zrobic moze ktoś z szanownych kolegów cos popdpowie a i może ktos wie gdzie znajduje się gniazdo wtykowe pod komputer bo za ch nie mogę go znaleźć
-

neo2223 - Czytacz
neo2223, pewien jesteś że dobrze pasek rozrządu założyłeś? Kolejność jest taka: najpierw dokładnie pasek (wszystkie 3 koła na znaki jak ma być ) potem zapłon na 6 stopni. A być może jest też tak że poprzednio jak ktoś pasek zmieniał to przestawił wałek pośredni a potem wyjął przestawił aparat zapłonowy żeby go dopasować do pomyłki na wałku pośrednim. Dość częsta sprawa
- pablomed
- Members
nie potrzeba zadnej diagnostyki, jesli przez zmiana silnik dzilal jak trzeba, to masz od razu odpowiedz. Dym z wtrysku pojawil sie dopiero po regulacji zaplonu aparatem zaplonowym na zle ustawionym zorzadzie, bylo to zwykle kichniecie przy naiprawdopodobniej za poznym zaplonie. ustaw najpierw pasek rozzadu po ludzku i jedz na ustawienie zaplonu na lapie.
- vckat
- Berbeć
• Strona 1 z 1