Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
WYMIANA OLEJU
Witam wszsytkich mam prosbe musze wymienic olej w swoim golfiku mam silnik 1.4 44kw ioraz filtr oleju pogli byscie mi pomóc??? Jak gdzie ile???
- Matioo1
- Czytacz
wiesz co najlepiej jedz na jakąś stacje obsługi i za to ze u nich kupisz olej filtr paliwa i filtr powietrza wymienią olej za darmo
ja leje kastrol mineralny gtx taki w białej butli i zielona naklejka czerwone napisy
a filtr oleju kup oryginał 22zł ja kupiłem i faktycznie ma bite znaki firmowe vw audi i skoda
bo kiedyś kupiłem włoski jakiś i mi zawór nie trzymał co blokuje olej by sie nie cofał na wyłączonym silniku co rano pomaga w ułamek sekundy zalać zawory z powrotem
ja leje kastrol mineralny gtx taki w białej butli i zielona naklejka czerwone napisy
a filtr oleju kup oryginał 22zł ja kupiłem i faktycznie ma bite znaki firmowe vw audi i skoda
bo kiedyś kupiłem włoski jakiś i mi zawór nie trzymał co blokuje olej by sie nie cofał na wyłączonym silniku co rano pomaga w ułamek sekundy zalać zawory z powrotem
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
na stacji wiadaomo jak zmieniają olej.Jeszcze stary nie spłynie a juz zakręcają i leją nowy.
Co do Białego Castrola High Milleage bo o ten ci chyba chodzi, szkoda pieniędzy dziadostwo maksymalne.Miałem żałuję ze kupiłem spalanie w góre moc w dól hałas w góre, nic dodać nic ująć.
Polecam z doświadczenia Shell helix super 15W-40 żółty.
Filtr najlepiej oryginał Vw/Audi albo Mann
Co do Białego Castrola High Milleage bo o ten ci chyba chodzi, szkoda pieniędzy dziadostwo maksymalne.Miałem żałuję ze kupiłem spalanie w góre moc w dól hałas w góre, nic dodać nic ująć.
Polecam z doświadczenia Shell helix super 15W-40 żółty.
Filtr najlepiej oryginał Vw/Audi albo Mann
- KristoF
- Members
• Strona 1 z 1