Witam wszystkich użytkowników forum.
mam pytanie otóż zakupiłem golfa 3 1.8 benzynka bez lpg 97r przebieg na liczniku 190 tys.
chce wymienić olej ale nie wiem jaki jest wlany. nie zauważyłem żeby kopcil ani zeby sie motorek pocil. chce wlac mobil1 15w40 mineralny. czy bedzie wszystko hulalo? chcialem wlac polsyntetyk ale boje się ze moze wypłukać nagar z silnika i jestem pod znakiem zapytania. praktykowal ktos cps podobnego z olejem? pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Widać,że kupowałeś na szybko.A nie łatwiej zadzwonić,lub podjechać do poprzedniego właściciela i zapytać się jaki olej jest wlany?sebastyanov napisał(a):chce wymienić olej ale nie wiem jaki jest wlany.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
powiem CI tak, ja kupiłem swojego miał zalane 15W40 Mobila, 2 lata na nim jeździłem. banka 5l starczyła na 2 lata (dolałem moze z 300ml przez wycieki) i później wlałem 10w40 też mobila, zrobiłem jakies 3kkm i nie zauważyłem większego zuuzycia, dymienia czy wgl jakiegokolwiek plamienia. wlej 10W i ciesz sie cichą głowicą w zimie 

Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
10w 40 lub ostatecznie 15w40
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1