witam dzis podczas tankowania do pełna wylało sie paliwo chyba ze 3 litry szybko zajrzalem pod spod tak jakby z dziura w baku odjechalem kawalek ze stacji ogladam dokladniej wycieram bak i okazalo sie ze leciało gdzies z gory baku dodam jeszcze ze wylala sie pewna ilosc i teraz nie leci ale gdybym go teraz znowu dotankował do pełna problem napewno by sie powtórzył
w takim razie co teraz?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wylało sie pb
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
w takim razie co teraz?
Sa trzy wyjścia
1) Tankować tyle aby nie leciało
2) Wymienić bak na nowy
3) Znaleść przeciek i go zlikwidować np silikon/klej itp
Dla mnie najlepsza jest opcja 2... Nie duzy koszt, uzywane baki nie sa drogie (allegro)
-

K@mil - POMOCNIK

Przemo90 napisał(a):ale co moze byc przyczyną wycieku z gory, teraz mam z 40 l. w baku i nie leci
ale leci Ci korkiem czy gdzie bo tego nie napisałeś?
Odpowietrzales zbiornik przy tankowaniu tak aby weszlo wiecej ? moze przesadziłeś
-

K@mil - POMOCNIK

korkiem nie bo nawet pistoletu mi nie odcieło widac bylo jak lało sie po zbiorniku a nalałem mowie z 37l a mialem juz sporą rezerwe nic nie było odpowietrzane
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
Otwórz bagażnik, dźwignij wykładzinke i po prawej stronie powinienes miec dekielek przykrecany na trzy śrubki. Odkręć i zobacz czy masz tam mokro. Może wystarczy tylko dokręcić to miejsce gdzie wlatuja do baku wężyki.
- 14SoundSX
- Czytacz
Ja dziś miałem taki sam problem... zalałem pod sam korek i ze 2 litry uciekły po zbiorniku gdzieś od góry, w środku strasznie czuć paliwo, jutro zajrzę pod ten dekielek i napisze co i jak...
-

przemo87 - Badacz tematu
u mnie jak zrzuciłem bak to był taki gruby brązowy wąż i on był struchlały jak zalalem to chyba jakas przelewówka i i dlatego wyleciało weza wymieniłem i jest ok
[ Dodano: 2013-04-12, 17:19 ]
i jak kolego naprawiles wyciek?
[ Dodano: 2013-04-12, 17:19 ]
przemo87 napisał(a):Ja dziś miałem taki sam problem... zalałem pod sam korek i ze 2 litry uciekły po zbiorniku gdzieś od góry, w środku strasznie czuć paliwo, jutro zajrzę pod ten dekielek i napisze co i jak...
i jak kolego naprawiles wyciek?
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
zajrzałem i nic nigdzie nie widać.... ubyło troszkę benzyny i przestało walić w środku bo przez 2 dni nie dało się wsiąść
polało się jak stałem na stacji a później już nic nie ciekło, pewnie gdzieś na górze zbiornika....
polało się jak stałem na stacji a później już nic nie ciekło, pewnie gdzieś na górze zbiornika....-

przemo87 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1