Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyciek spod pokrywy zaworów
Witam. Wymieniłem w moim golfiku wszystkie filtry, olej i postanowiłem wymienić uszczelkę pod pokrywą zaworów, bo silnik się trochę pocił.. Kupiłem uszczelkę - korkową, bo taka była zamontowana, posmarowałem silikonem, skręciłem. Przejechałem z jakieś 10 km i spod pokrywy zaczął uciekać olej... Stwierdziłem nie dociągnąłem śrub.... Dociągnąłem śruby, przejechałem następne 5 km i olej dalej ciekł... Kupiłem uszczelkę gumową... Założyłem tym razem bez silikonu, dociągnąłem śruby - to samo... Cieknie... Ktoś ma jakiś pomysł jak uszczelnić pokrywę ? Myślę że problem leży w tej pokrywie... Przed wymianą nie było problemu z wyciekami.. Więc uszczelkę pod głowicą mogę chyba wykluczyć...
-

kapral121 - Berbeć
Oczyściłeś powierzchnię przed założeniem uszczelki ? zmieniałem uszczelki i nigdy nie było takiego problemu po za tym wiesz że śruby od pokrywy zaworów dokręca się na krzyż ? jeżeli tak nie zrobiłeś to pewnie gdzieś nie dociska i olej wylatuje ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Banita95 napisał(a):śruby od pokrywy zaworów dokręca się na krzyż
Jeżeli kolega ma silnik 1.4(tak wnioskuję z jego profilu) to nie wiem jak chcesz te trzy śruby dokręcić na krzyż..
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
krzyś, Nie wchodziłem na jego profil więc miałem prawo nie wiedzieć.Tak czy siak już wie co ma sprawdzić i tyle ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Banita95 - Members
kapral121, Można ale i tak będzie lekko popuszczać lepiej tą sylikonowa dać kosztuje więcej ale jest lepsza jak nie będziesz zmieniał na tą sylikonową to uważaj żeby korkowa nie wyszła bokami przez duży nacisk 

-

Banita95 - Members
Nigdy nie rozumiałem takich problemów z pokrywą, swoją zdjąłem do malowania, skręciłem na starej gumowej uszczelce posmarowanej silikonem wysokotemperaturowym i 3 lata tak już sobie jeździ bez żadnej plamki
Jak na moje to albo nie oczyściłeś za dobrze pokrywy albo jest zwichrowana i nie przylega jak powinna. Koszt nie jest duży więc można podmienić na inną, albo "profesjonalnie" splanować - kładziesz na stół papier ścierny i latasz w te i we wte pokrywą jak na heblarce
Jak na moje to albo nie oczyściłeś za dobrze pokrywy albo jest zwichrowana i nie przylega jak powinna. Koszt nie jest duży więc można podmienić na inną, albo "profesjonalnie" splanować - kładziesz na stół papier ścierny i latasz w te i we wte pokrywą jak na heblarce

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kup nowa uszczelke korkowa np Elringa. Oczysc miejsce po starej w pokrywie i glowicy i dokrecaj po troche od srodka kierujac sie na zewnatrz (poszukaj jak sie dokreca glowice) . po co tam sylikon ? Uszczelka to uszczelka
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1