Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wszystko już zrobione za bardzo przystępną cenę 450zł
mianowicie:
filtr powietrza
filtr oleju + wymiana oleju
uszczelka pod głowicę
simmering
przewody zapłonowe
szlifowanie glowicy
filtr paliwa
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam
mianowicie:
filtr powietrza
filtr oleju + wymiana oleju
uszczelka pod głowicę
simmering
przewody zapłonowe
szlifowanie glowicy
filtr paliwa
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam

- radek170793
- Berbeć
Nie chciał bym zakładać nowego tematu bo mam podobny problem:
Dziś jak zajrzałem pod maskę w golfie mojej mamy w celu wymiany filtra powietrza zauważyłem, że silnik cały jest pokryty olejem. Mało tego oleju już prawie nie było w misce. Głównym moim podejrzanym jest uszczelka głowicy ale wolę się upewnić zanim przystąpie do działania.
Wiem, że fotka kiepskiej jakości ale raczej widać od którego miejsca jest brudno (aż do samego dołu).
Drugi problem to taki, że przy wymianie filtra zauważyłem, że w środku jest dosyć mokro. Niestety śpieszyłem się i nie mogłem zbadać pochodzenia cieczy.
W dodatku z rury wydechowej strasznie leci woda. Nawet na luzie stojąc w miejscu na zimnym silniku.
Jakieś propozycje?

Dziś jak zajrzałem pod maskę w golfie mojej mamy w celu wymiany filtra powietrza zauważyłem, że silnik cały jest pokryty olejem. Mało tego oleju już prawie nie było w misce. Głównym moim podejrzanym jest uszczelka głowicy ale wolę się upewnić zanim przystąpie do działania.
Wiem, że fotka kiepskiej jakości ale raczej widać od którego miejsca jest brudno (aż do samego dołu).
Drugi problem to taki, że przy wymianie filtra zauważyłem, że w środku jest dosyć mokro. Niestety śpieszyłem się i nie mogłem zbadać pochodzenia cieczy.
W dodatku z rury wydechowej strasznie leci woda. Nawet na luzie stojąc w miejscu na zimnym silniku.
Jakieś propozycje?

- sveq
- Berbeć
całą odmę wyczyścić poszukaj na forum jest fotoporada jak ro zrobić z odmą.
majonez może być też jak auto jest niedogrzane i na krótkich odcinkach jeździ ale po tym co pisałeś wyżej duże prawdopodobieństwo że to uszczelka pod głowicą.
A jaka to jest substancja "to mokre" woda? olej? olej to od odmy
majonez może być też jak auto jest niedogrzane i na krótkich odcinkach jeździ ale po tym co pisałeś wyżej duże prawdopodobieństwo że to uszczelka pod głowicą.
A jaka to jest substancja "to mokre" woda? olej? olej to od odmy
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Olej:) Właśnie przed chwilą rozkręciłem od nowa i to jednak olej. Ogólnie przepustnica jest umazana w oleju i wewnątrz filtra.
Niestety nie mogę wyciągnąć przewodu odmy (dolnej części) Mocuje się i nic. Jakieś porady? Temat o odmie czytam ale tam chaos
edit.
Odma wyjęta i wyczyszczona
Nie dziwię się, że nie mogłem w aucie zdjąć tego węża bo miałem problem, żeby go zdjąć po wyjęciu odmy. Teraz mam problem jak go tam założyć spowrotem:) Malo tego uszczelka jest w bardzo złym stanie i będę musiał zaopatrzyć się w nową 
Niestety nie mogę wyciągnąć przewodu odmy (dolnej części) Mocuje się i nic. Jakieś porady? Temat o odmie czytam ale tam chaos
edit.
Odma wyjęta i wyczyszczona
Nie dziwię się, że nie mogłem w aucie zdjąć tego węża bo miałem problem, żeby go zdjąć po wyjęciu odmy. Teraz mam problem jak go tam założyć spowrotem:) Malo tego uszczelka jest w bardzo złym stanie i będę musiał zaopatrzyć się w nową 
- sveq
- Berbeć
no musisz spróbować włożyć, możesz użyć mydła technicznego aby był poślizg, no i musisz wyczyścić obudowę filtra od wewnątrz oraz przepustnicę , nie zawsze trzeba wyciągać ją. kup w sprayu środek do czyszczenia gaźników i przepustnic
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe