Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wyciek oleju spod pokrywy zaworów.
Witam,mam problem z uszczelką pod pokrywą zaworów.Ostatnio gdy byłem w warsztacie mechenik zmieniał mi ją,po niedługim czasie zauważyłem że olej znów wycieka.Kupiłem więc drugą i samodzielnie ją zmieniłem,robiąc to bardzo dokładnie.Okazało się że znów pojawił się wyciek od strony kolektora.Czy przyczyną może być lekko zdeformowana głowica?Proszę o odpowiedź...
- Golf_GL
- Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 90 KM ABS
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a jaka uszczelke kupiles?? gumowa czy korkowa??
bo na korkowa to silikonu zabardzo bym nie stosowal gdyz jak ja dokrecisz sama sie formuje do calej reszty im mocniej przekreceisz tym bardziej sie splaszczy
wczesniej mialem gumowa i jak ja wymienilem okazalo sie ze jest sztywna jak drut
bo na korkowa to silikonu zabardzo bym nie stosowal gdyz jak ja dokrecisz sama sie formuje do calej reszty im mocniej przekreceisz tym bardziej sie splaszczy
wczesniej mialem gumowa i jak ja wymienilem okazalo sie ze jest sztywna jak drut
-

strzeliniasty - Members
Uszczelkę założyłem gumową.Oczywiście dokręcając śruby robiłem to równomiernie i z wyczuciem.A silikonem nie smarowałem..myślałem że nie ma takiej potrzeby.
- Golf_GL
- Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 90 KM ABS
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Golf_GL napisał(a):A silikonem nie smarowałem..myślałem że nie ma takiej potrzeby.
Zawsze lepiej się zabezpieczyć... Odkręć pokrywę, nałóż silikon i poskładaj...
A silikon to jakiego cx lub dirco... czy jakoś tak.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

strzeliniasty - Members
jasiu1989 napisał(a):tym sie nie przejmuj to jest taka konstrukcja ze nawet silikon ani uszczelka korkowa nie pomoze on sie jednym slowem poci ale to w niczym nie przeszkadza i tez nie zaszkodzi chyba ze masz konkretny wyciek
A to ciekawe...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
ja jakoś w zeszłe wakacje wymieniałem uszczelkę pod deklem. założona jest gumowa wictora reinza, kupiłem dodatkowo jakiś czarny silikon "uszczelka w silikonie" czy jakoś tak i zostały tym przesmarowane tylko załamania uszczelki np na wałku. nic nie cieknie
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi