Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wyciek oleju po remoncie silnika
Siema. 2 tys. km temu miałem robiony silnik ,uszczelka i tam takie pierdoly i dzis zauwazyłem ze w prawym rogu zaczyna sie pocic z pod uszczelki czym to moze byc spowodowane . za uszczelke dałem 100 zł.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
zacznijmy od tego o jaką uszczelkę Ci chodzi? pod głowicą, pokrywą zaworów?
poci się pewnie dlatego że było niedokładnie oczyszczone, powierzchnie styku lub sama uszczelka jest uszkodzona albo dekiel/głowica jest naprężona, źle dokręcone śruby i jest tam za słabo dociągnięte lub gdzie indziej zbyt mocno i wyciągnęło rogiem głowicę/dekiel do góry
poci się pewnie dlatego że było niedokładnie oczyszczone, powierzchnie styku lub sama uszczelka jest uszkodzona albo dekiel/głowica jest naprężona, źle dokręcone śruby i jest tam za słabo dociągnięte lub gdzie indziej zbyt mocno i wyciągnęło rogiem głowicę/dekiel do góry
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
AdiK__ napisał(a):Jakiej firmy uszczelka? Głowica była splanowana?
niewiem jakiej firmy bo to mechanik kupywał. A głowica była splanowana. A da rade jakos to dokrecic zeby znow w koszta sie nie pchac???? A chodzi o uszczelke pod głowica
- rafal9119
- Members
Jak mechanik robił to spartaczył. Trzeba pamiętać że głowicy nie dokręca się na pałę tylko kluczem dynamometrycznym,a założę się że on tego nie zrobił. Na twoim miejscu pojechał bym z reklamacją.
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
i własnie to zrobiłem ,dzwoniłem do niego i jutro mam jechac. tylko mi chodzi czy da sie to jakos naprawic(dokrecic)bo mi auto potrzene.zybi napisał(a):Na twoim miejscu pojechał bym z reklamacją.
- rafal9119
- Members
Tak jak koledzy wyżej trzeba rzeźbić od nowa ale to wg. mnie już w zakresie i kosztach mechanika jako reklamacja.
-

AdiK__ - Members
kurde lipa a miałem takie zaufanie do niego ciagle mi auto robił i było ok a teraz hm brak słow.
tylko widzisz nie mam sprzetu i talentu akurat do uszczelek to napewno bym lepiej nie zrobiłpaxstor napisał(a):Dlatego takie rzeczy lepiej robić samemu
- rafal9119
- Members
jak teraz nie chcesz ładować kasy to musisz ścigać mechanika i tyle. dekiel na oko można dokręcić ale głowicę tak jak wyżej napisali, klucz dynamometryczny, odpowiedni moment i kolejność. tutaj pewnie za mało etapów zrobił, bez klucza i tak się dzieje. dociągnąć można ale nigdy nie wiesz ile wytrzyma i lepiej zrobić porządnie.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
no jutro z nim pogadam normalnie a jak bedzie cos nie teges to odrazu zjeba i dalej niech sie sam martwi. jeszcze jutro z rana odpale go i niech pochodzi z poł godziny na temperaturze 90 C
[ Dodano: 2012-06-04, 19:45 ]
Przed chwilka byłem z latarka przy golfie i zauwazyłem ze jak by olej z pod uszczelki sie saczył to by w duł leciał a tu widac jak olej jest nawet nad uszczelka 1 cm czyli do gory a może kapie z uszczelki pod deklem.
[ Dodano: 2012-06-04, 19:45 ]
Przed chwilka byłem z latarka przy golfie i zauwazyłem ze jak by olej z pod uszczelki sie saczył to by w duł leciał a tu widac jak olej jest nawet nad uszczelka 1 cm czyli do gory a może kapie z uszczelki pod deklem.
- rafal9119
- Members
rafal9119, skoro tak to prędzej będzie ta pod pokrywką bo z uszczelki głowicy olej raczej po bloku do góry by nie leciał 

-

AdiK__ - Members