Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wspomaganie i problem z odpaleniem
Witam niedawno zaczeło mi cos buczes podczas skrecania i dzisiejszego dnia dopiero zauwazylem ze plynu mi strasznie duzo ubyło niewiem ile tak zrobilem bez tego plynu ale napewno jest gdzies wyciek dlatego plyn prawie cały znikl.Druga sprawo to miedzyczasie gdy zauwazylem ze jezdze tak bez plynu po przejechaniudzisiaj tak ok 320 km samochod nagle zaczal strzelac z rury i dzisiaj niestety juz nie zapalil po wielu probachCzy mozliwe ze sie pompa wspomagania zatarła i dlatego niechce zapalić ?
- edi555
- Berbeć
Pompa i alternator jest napędzana jednym paskie.Jak faktycznie zatarło ci pompe to może być tak,że nie ma siły obrucić wałem.
A tak wogule,jak kręcisz to słychać,że rozrusznik obraca wałem,czy nie daje rady?
Jak nie daje rady to ściągnij pasek i spróbuj odpalić,jak odpali to winna zatarta pompa,ale nie jedź za daleko,bo jak ściągniesz pasek,to nie będziesz miał ładowania.
A tak wogule,jak kręcisz to słychać,że rozrusznik obraca wałem,czy nie daje rady?
Jak nie daje rady to ściągnij pasek i spróbuj odpalić,jak odpali to winna zatarta pompa,ale nie jedź za daleko,bo jak ściągniesz pasek,to nie będziesz miał ładowania.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1