Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wolne obroty
witam mam pytanie jak podkrecić obroty w aucie bo po odpaleniu jak mi zejdzie ze ssania to ma troche za niskie obroty tak z 800 bardzo to nie przeszkadza ale jak stoje na luzie to troche częsie autkiem delikatnie mugł bym je podkręcic ale nie wiem jak
-

Redrick - Czytacz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
auto jest z 96roku wersja bon jovi silnik 1.6 ale ni znam oznaczenia jest taki sam jak tu http://www.golf3.pl/download.htm?id=43
-

Redrick - Czytacz
O to widze, że masz taki jak ja czyli AEE ale sprawdź jeszcze dokładnie na naklejce w bagażniku na podłodze-tam masz wszystko napisane.
A jeżeli chodzi o obroty w tym silniku to tak musi być-one mają właśnie obroty od 650 do 850 i nic nie uregulujesz bo tam obrotami steruje komputer. Nie zapominaj, że masz już wtrysk wielopunktowy (jeżeli to silnik AEE) a nie gaźnik ze śrubkami do regulacji
A jeżeli chodzi o obroty w tym silniku to tak musi być-one mają właśnie obroty od 650 do 850 i nic nie uregulujesz bo tam obrotami steruje komputer. Nie zapominaj, że masz już wtrysk wielopunktowy (jeżeli to silnik AEE) a nie gaźnik ze śrubkami do regulacji

- kamil92
- Berbeć
ja mam silnik abd ( o ile nie pokręciłem )1,4, mi tez schodził z obrotów i wariował...okazało się że wystarczy uszczelnić uszczelkę pod mono wtryskiem (silikonem) i ju, działa świetnie, cały czas na 900 i prawie mi go nie słychać, po prostu nie ten silnik..pozdro all 

- Tiiger
- Czytacz
• Strona 1 z 1