Witam,
Posiadam Golfa 1.6 z 97 roku, mialem problem z dlawieniem sie slnika podczas jazdy oraz ze skokami obrotow, po wyczyszczeniu przepustnicy problem zniknal:) Zauwazylem u mnie pod maska 2 weze jeden(czarny gumowy waz) wychodzi z dolu przepustnicy i nigdzie nie jest podlaczony, konczy sie w okolicach lewego nadkola, drugi przezroczysty wychodzi gdzies z pod silnika chyba i tez nie jest nigdzie podlaczony zakonczony jest plstikowa kopulka, tak wyglada jak od jakiegos zbiorniczka i tez koczy sie w lewym nadkolu. Czy ktos moze wie co to za weze, do czego sluza i gdzie maj byc wpiete?? Prosze o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak możesz to zrób jakieś fotki bo mnie się wydaje że nie masz elektrozaworu który łączy te dwa węże...a są one prawdopodobnie od filtra oparów paliwa który jest właśnia w lewym nadkolu schowany...a ten czarny nie zaślepiony niczym?
-

mani51 - Members
z tego co Ty piszesz to wygląda to na zdemontowany zbiornik z węglem aktywnym
ma jakieś kabelki lub gniazdo na obudowie?? a jak dochodzi do nadkola od strony pasażera to tam własnie jest schowany ten węgiel aktywny i na 80% to jest od tego
P.S. Zapodaj foto
[ Dodano: 2008-11-04, 20:51 ]
no i własnie do tego idą dwa przewody czarny i bezbarwny (mówie na podstawie mojego MK3 i VW POLO)
może chodzi ci o zaworek węgla aktywnegomaciek25_83 napisał(a):zakonczony jest plstikowa kopulka,
ma jakieś kabelki lub gniazdo na obudowie?? a jak dochodzi do nadkola od strony pasażera to tam własnie jest schowany ten węgiel aktywny i na 80% to jest od tego
P.S. Zapodaj foto
[ Dodano: 2008-11-04, 20:51 ]
no i własnie do tego idą dwa przewody czarny i bezbarwny (mówie na podstawie mojego MK3 i VW POLO)
-

marcinkoz2910 - Members
sorki teraz sa zdjecia spakowane rar, bo fotosik mi nie wrzucil
[ Dodano: 2008-11-04, 21:44 ]
nie nieposiadam klimy, pozatym weze sa podobnej dlugosci, koncza sie mniej wiecej w tym samy miejscu, ale nic tam nie ma...
[ Dodano: 2008-11-04, 21:44 ]
nie nieposiadam klimy, pozatym weze sa podobnej dlugosci, koncza sie mniej wiecej w tym samy miejscu, ale nic tam nie ma...

- maciek25_83
- Czytacz
maciek25_83, na wężach widać spinki więc to na 100% są przewody od filtra oparów paliwa zapytaj tego mechanika czy to jego robota...
-

marcinkoz2910 - Members