Szukam po sieci, ale nie mogę nigdzie znaleść węża DO odmy, a wykręcając dziś krokowca do czyszczenia z bólem zauważyłem, że wąż do odmy przeżarty w piździec. W związku z tym pytanie: czy pasuje z jakiegoś innego modelu/auta?
Dzwoniłem do lokalnego sklepu z cześciami i gość jak usłyszał, ze mam golfa 2.0 benz, to powiedzial, że tylko w aso.
Przy okazji: czym czyścicie silniczki krokowe? Na razie zalałem jakims austriackim odpowiednikiem wd40, ale nie wiem czy to wystarczy.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

vneb - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: ABF
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
podjedź do jakiegoś sklepu lub hurtowni i niech szukają toprana. do 2.0 8v jest problem czasami bo w katalogach mają źle poopisywane części i gdybym nie wiedział czego chcę i nie pomógł gościowi to by mi odmy nie sprowadzili. napisz do kogoś z ABF żeby Ci spisał nr z węża, z nr części powinno pójść szybciej
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
Chwilowo problem z wężem rozwiązany. Do środka starego, pod rozdarcie wepchnąłem kawałek nowego, kupionego w sklepie d czesciami do traktorów, okleiłem bandażem gumowym i jest git. Jednak na dłuższą metę trzebaby poszukać ori. Ale tym zajmę się za miesiąc, jak wrócę z trasy.
-

vneb - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: ABF
- Nadwozie: 3-drzwiowe
vneb napisał(a):Zwracam się z prośbą do posiadaczy ABF o podanie nr ori węża do odmy. Na moim, nie da się odczytać - zbyt rozmazany, a w żadnym sklepie, katalogu nie idzie znaleść ani ori, ani zamiennika.
na przyszłość - nie zakładaj kilku tematów o tym samym problemie
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
Nr nie pamietam a teraz nie mam jak poszukac w ETCE ale ja u siebie wymieniałem i tylko w serwisie mozna go dostac koszt pare lat temu był ok 120 zł
-

BialyUst - Members
wybierz z tabeli po prawej rury do ABF, numery wklej w google grafikę (bo te rysunki nie sa poprawne w ETCE sa takie same ) w tym momencie po obrazkach się zorientujesz który przewód potrzebujesz. Wklejasz numer potrzebje części w wyszukiwarkę np Intercars i wyskoczy ci czy są zamienniki, czasem niema, wówczas zostaje aso, szrot lub kombinacje
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/GO/199 ... 9/1263333/
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/GO/199 ... 9/1263333/
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1