Witam !
Mam taki problem: silnik jak troche pochodzi to słychać jego głośną prace(dżwięk grzechotki)tzn. w okolicach koła zębatego wałku rozrządu.
I teraz mam pytanie czy oprócz zimerungu (to raczej nie będzie przyczyną problemu??) jest jeszcze jakaś rolka lub łożysko wbite na wałek które może powodować takie odgłosy??
Na myśl przychodzi mi jeszcze możliwy problem ze szklankami.
Napinacz napewno to nie będzie ponieważ został on wymieniony i nic to nie pomogło.
CO to może być?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ten sam problem co u mnie,bylem u mechanika i tam stwierdzili ze szklanki-charakterystyczne "cykanie" spod dekla zaworow
-

lookasgolf33 - Gaduła
Dzięki bardzo za informacje. Napoczątku się przestraszyłem że to może być dźwięk panewek
[ Dodano: 2009-10-02, 12:53 ]
Byłem u mechanika, który stwierdził że to nie jest dźwięk popychaczy. Za usterkę obwinił pasek rozrządu i go wymienił.
Dźwięk z koła żebatego ustał jednak nadal słychać stuki na całej długości pokrywy zaworów.
Mechanik stwierdził, że to muszą być zawory ale jak silnik nie bierze oleju to nie ma tego sensu robić
CHyba pora zmienić mechanika....
Na koniec mam pytanie. Mechanik ustawił mi rozrząd tak że znak na kole pasowym przy wale korbowym nie zgadza się ze znakiem przy wałku rozrządu. Powiedział ze to nie ma nic do rzeczy tylko ma znaczenie przy ustawianiu zapłonu (który ponoć jest dobrze ustawiony)
Więc jak to ma być?
[ Dodano: 2009-10-02, 12:53 ]
Byłem u mechanika, który stwierdził że to nie jest dźwięk popychaczy. Za usterkę obwinił pasek rozrządu i go wymienił.
Dźwięk z koła żebatego ustał jednak nadal słychać stuki na całej długości pokrywy zaworów.
Mechanik stwierdził, że to muszą być zawory ale jak silnik nie bierze oleju to nie ma tego sensu robić
CHyba pora zmienić mechanika....
Na koniec mam pytanie. Mechanik ustawił mi rozrząd tak że znak na kole pasowym przy wale korbowym nie zgadza się ze znakiem przy wałku rozrządu. Powiedział ze to nie ma nic do rzeczy tylko ma znaczenie przy ustawianiu zapłonu (który ponoć jest dobrze ustawiony)
Więc jak to ma być?
- Pajo
- Berbeć
• Strona 1 z 1