.Dodam że nie mam już oleju w zbiorniczku wyrównawczym oleju też mi nie ubywa.Pytanko,ch....y mechanik??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Uszczelka raz jeszcze
Witam,mam taki problem 2tygodnie temu wymieniałem u mechanika cały rozrząd przy tej okazji postanowiłem wymieńić uszczelkę głowicy bo mi z niej ciekło i miałem olej w układzie chłodzącym.Głowica została splanowana nowa uszczelka itp.Po tygodni jazdy zauważyłem kilka kropelek borygo koło uszczelki głowicy
.Dodam że nie mam już oleju w zbiorniczku wyrównawczym oleju też mi nie ubywa.Pytanko,ch....y mechanik??
.Dodam że nie mam już oleju w zbiorniczku wyrównawczym oleju też mi nie ubywa.Pytanko,ch....y mechanik??-

kermid - Badacz tematu
moim zdaniem to leci spod króćca plastikowego (tam gdzie wychodzą węże z silnika), potem spływają po powierzchni bloku i zatrzymują się w tym miejscu gdzie pokazujesz.
Ale to co piszę to będzie widać tylko na zimnym silniku (np. po nocnym postoju), bo na ciepłym płyn szybko paruje.
Ale też możliwe, że leci z miejsca gdzie jest uszczelka pod głowicą, uszczelka mogła być fabrycznie wadliwa.
Może też lecieć z pompy wody z lewej strony i spływa w miejsce gdzie pokazujesz.
Najlepiej jakbyś wrzucił dokładniejsze fotki w makro, aby było widać wyciek, bo z tej fotki nie można nic wynieść.
Ale to co piszę to będzie widać tylko na zimnym silniku (np. po nocnym postoju), bo na ciepłym płyn szybko paruje.
Ale też możliwe, że leci z miejsca gdzie jest uszczelka pod głowicą, uszczelka mogła być fabrycznie wadliwa.
Może też lecieć z pompy wody z lewej strony i spływa w miejsce gdzie pokazujesz.
Najlepiej jakbyś wrzucił dokładniejsze fotki w makro, aby było widać wyciek, bo z tej fotki nie można nic wynieść.
-

prezesik - Members
Z wężyków które wchodzą w główice od wody nie cieknie bo cały ten plastik został wymieniony
Pompa wody nówka,uszczelniona silikonem,prędzej to będzie ta wada uszczelki choć też w to wątpie,przed wymianą ciekło mi z tego samego miejsca tylko że olejem.Myśle że może mam odmy odpowietrzające skrzenke korbową zapchaną i może jakieś większe ciśnienie tam występuje i wywala mi tą wode
Pompa wody nówka,uszczelniona silikonem,prędzej to będzie ta wada uszczelki choć też w to wątpie,przed wymianą ciekło mi z tego samego miejsca tylko że olejem.Myśle że może mam odmy odpowietrzające skrzenke korbową zapchaną i może jakieś większe ciśnienie tam występuje i wywala mi tą wode
-

kermid - Badacz tematu
prezesso, zanim płym by dopłynął w to miejsce w sposób jaki opisujesz to dawno zdążyłby wyparować.
kermid, jakie to sa ubytki ile musisz dolewać, jaki okres czasu??
możliwe ze mechanik źle oczyścił to miejsce skoro mówisz że z tej samej strony lał ci się olej..
kermid, jakie to sa ubytki ile musisz dolewać, jaki okres czasu??
możliwe ze mechanik źle oczyścił to miejsce skoro mówisz że z tej samej strony lał ci się olej..
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Płynu od wymiany tej uszczelki nie dolewałem,ciągle jest ten sam poziom.A w miejscu gdzie cieknie to jak już mówiłem jedna dwie kropelki.Tak mi się robi nie kiedy postoi nieodpalany jakiś czas tylko po jezdzie
-

kermid - Badacz tematu