Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uszczelka pod głowica
Pomoze mi ktos jak rozpoznac czy mam zepsuta uszczelkie pod glowicą??
-

Kubica - Czytacz
Najczęstsze objawy to ubytki płynu chłodniczego, pojawianie się oleju w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego, pojawianie się oleju na bagnecie do sprawdzenia poziomu oleju w silniku, ponadto występująca w znacznych ilościach maź (konsystencja i wygląd musztardy) pod korkiem oleju aczkolwiek sama maź może być wynikiem niedogrzanego silnika. I najważniejszym faktem przemawiającym za wypaloną uszczelką są wycieki oleju.
Nie wszystkie te objawy występują razem. Może Ci ubywać płynu chłodniczego a na bagnecie od oleju nic się nie pojawi.
Niemniej występowanie już co najmniej trzech wymienionych przeze mnie powodów może być przyczyną walniętej uszczelki.
Sam zostawiłem samochód u mechanika bo uszczelka ,,poszła na spacer" więc wiem mniej więcej jakie są objawy
Nie wszystkie te objawy występują razem. Może Ci ubywać płynu chłodniczego a na bagnecie od oleju nic się nie pojawi.
Niemniej występowanie już co najmniej trzech wymienionych przeze mnie powodów może być przyczyną walniętej uszczelki.
Sam zostawiłem samochód u mechanika bo uszczelka ,,poszła na spacer" więc wiem mniej więcej jakie są objawy

- maxley
- Czytacz
Jak będzie się dostawał płyn do oleju to na bagnecie pojawią ci się taki osad/plama o wyglądzie i konsystencji musztardy.
Sprawdź czy nie masz zbyt dużo takiej musztardy pod korkiem od wlewu oleju a tak w ogóle to napisz dlaczego przypuszczasz że mogła ci ,,siąść" uszczelka
Jakie masz objawy
Jakieś wycieki
Problemy z odpalaniem 
Sprawdź czy nie masz zbyt dużo takiej musztardy pod korkiem od wlewu oleju a tak w ogóle to napisz dlaczego przypuszczasz że mogła ci ,,siąść" uszczelka
Jakie masz objawy
Jakieś wycieki
Problemy z odpalaniem 
- maxley
- Czytacz
hmm tak jak malo jezdzisz do bedziesz mial majonez pod korkiem przyczyna tego jest niedogrzany silnik.
Jesli olej nie dostal ci sie do plynu chlodzacego to sie nie martw a Plyn chlodzacy czasem trzeba dolac ja tez tak mam. Sprawdz jeszcze stan oleju
jak duzo przybylo to uszczelka a jak jest dobrze to sie nie martw Pozdrawiam
Jesli olej nie dostal ci sie do plynu chlodzacego to sie nie martw a Plyn chlodzacy czasem trzeba dolac ja tez tak mam. Sprawdz jeszcze stan oleju
jak duzo przybylo to uszczelka a jak jest dobrze to sie nie martw Pozdrawiam-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1